Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīga, 17.marts, LETA. Ziedoņdārzā, kuru aizvadītajā nedēļā pamanījās izdemolēt vandaļi, projekta "Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija" gaitā tiks uzstādītas videonovērošanas kameras, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Lineta Mikša.

Pašlaik novērošanas kameras parkā nav uzstādītas. Ziedoņdārzu plānots sakārtot, tostarp uzstādot kameras, līdz šā gada 1.jūnijam.

Kā ziņots, naktī uz 11.martu Rīgā izdemolēti vairāki objekti Ziedoņdārzā, novēroja aģentūra LETA.

Kā pastāstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Ziedoņdārza parkā ir sabojāti 15 apgaismes stabi - tie ir izrauti no zemes, sagāzti, divi no tiem salauzti. Ziedoņdārza parks pašlaik tiek rekonstruēts, un bojātas tieši jaunās laternas.

Parks tiek renovēts projekta "Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija" gaitā. Departamentā uzsver, ka parka rekonstrukcijas termiņus notikušais neietekmēs un Pilsētas attīstības departamentam kā pasūtītājam minētie bojājumi papildu izmaksas neradīs, jo visas izmaksas segs būvnieks SIA "Tilts", kam savukārt ir visas tiesības par notikušo vērsties policijā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments pašlaik īsteno trīs ievērojamu galvaspilsētas parku - Grīziņkalna parka, Ziedoņdārza un Miera dārza, kā arī ielu un ielu apgaismojuma rekonstrukcijas projektu "Grīziņkalna un tam pieguļošā Miera dārza teritorijas revitalizācija". Visu parku rekonstrukcijas kopējās izmaksas plānotas 9,4 miljonu eiro apmērā, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli. Pašvaldība piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 85% jeb 6,4 miljonu eiro apjomā no projekta attiecināmajām izmaksām.

Pēc tehniskā projekta izstrādes un saskaņošanas pērnā augusta beigās sākti Ziedoņdārza atjaunošanas darbi, veicot konstrukciju demontāžu. Parku sakārtot plānots līdz 2015.gada 1.jūnijam.

Ziedoņdārzu ierīkoja pilsētas pārvalde pēc dārzu arhitekta Andreja Zeidaka projekta 1939.gadā. Ziedoņdārzs ir 6,37 hektārus liels jaukta tipa ainavu un regulāra stila parks ar zālieniem, alejām, cirptiem dzīvžogiem, strūklaku, bērnu rotaļu laukumiem un ielu basketbola laukumiem, ko ietver Aleksandra Čaka, Matīsa, Sparģeļu un Artilērijas ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!