SIA "Vernisāžas centrs" līdz augustam plāno rekonstruēt Rīgas centrā esošo izklaides centru "Vernisāža", kurā šobrīd tiek iznomātas telpas, pirmdien vēstī "Dienas Bizness".
SIA "Vernisāžas centrs mārketinga menedžere Dita Torstere laikrakstam apliecinājusi, ka šobrīd tiek mēģināts atrast jaunu nomnieku telpām, kurās iepriekš darbojās japāņu restorāns.

Viņa neatklāja, ko šī koncepcija paredz un kādus nomniekus "Vernisāžā" firma vēlētos redzēt, taču solīja, ka precīzāka informācija varētu būt šīs nedēļas sākumā. Savukārt konkrētus plānus un darbības, kas saistītas ar iecerēto "Vernisāžas" rekonstrukciju, ko plānots pabeigt augustā, firma publiskošot maija beigās. "Arī naktsklubs "Eddies club" ir slēgts remontam," piebildusi Torstere.

Laikraksts atgādina, ka 2001. gada 28. novembrī "Parekss banka" no SIA "Raimonda Paula muzikālais centrs "Vernisāža"" par 3,8 miljoniem latu nopirka "Vernisāžu" un tālāk to nodeva līzingā, taču pircēja vārdu neatklāja. "Raimonda Paula muzikālā centra "Vernisāža"" saistību pārņēmēji, kam tika līzingā nodota ēka, ir SIA "Vernisāžas centrs".

"Parekss bankas" preses sekretārs Viktors Zaķis sarunā ar "Dienas Biznesu" uzsvēris, ka ēka ir nodota līzingā un banka neiejaucas tajā, ka "Vernisāžas centrs" uzskata par pareizu to apsaimniekot, lai atdotu kredītu. Aizdevuma apjomu Zaķis neizpauda, taču presē iepriekš ir minēts, ka centrs saņēmis septiņu miljonu latu lielu "Parekss bankas" kredītu.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā laikraksts noskaidrojis - lai gan pagājušajā gadā vairākkārt tika spriests par nomas līguma laušanu ar "Vernisāžai" blakus esošā Vērmanes dārza apsaimniekotājiem SIA "Izklaižu centrs", tas tā arī nav noticis. Izklaides centrs vēlējās lauzt nomas līgumu, jo Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments neakceptēja tā vēlmes Vērmanes dārzā būvēt ģimenes atpūtas centru, pilsēta nebija apmierināta ar to, ka joprojām nav nojaukts parkā nelikumīgi uzbūvētais paviljons - spēļu zāle un nav pabeigta apgaismojuma ierīkošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!