Foto: Shutterstock
Divu dienu laikā 10 000 parakstu savākusi iniciatīvu portālā "ManaBalss" publicētā ierosme atcelt ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus pirtīm un skaistumkopšanas pakalpojumiem.

Iniciatīvu plānots iesniegt Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) un Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA).

Jau vēstīts, ka iniciatīva 12 stundu laikā pēc iesniegšanas portālā savākusi 1000 parakstu.

Iniciatīvas autori uzsver, ka nevar piekrist valdības lēmumam, ka pilnīgi visi skaistumkopšanas pakalpojumi, izņemot frizieri, būtu Covid-19 infekciju izplatoši un nekontrolējami.

"Tieši tāpat kā skaista frizūra vai kopts manikīrs ir svarīgs, lai cilvēks justos labāk, ne mazāk svarīga ir ķermeņa tīrība, pozitīvs garstāvoklis un labs miegs, saglabājot cilvēku ierastos pirts un ķermeņa kopšanas ikdienas rituālus, kas iedarbojas uz cilvēku pozitīvi ne tikai fiziski, bet arī psihoemocionāli," norādīts iniciatīvā.

Tās autori uzskata, ka, atņemot iespēju tiem cilvēkiem, kuri veselības uzturēšanai regulāri apmeklē individuālus pirts, ķermeņa kopšanas un skaistumkopšanas pakalpojumus un tā rūpējas par savu veselības profilaksi, pasliktināsies šo cilvēku imunitāte un kopējais fiziskais un psihoemocionālais veselības stāvoklis, tādējādi radot papildus draudus vīrusa izplatībai," norādīts iniciatīvā.

Līdz ar to tiek prasīts grozīt Ministru kabineta lēmumu, izņēmuma statusu piešķirot ne tikai frizieriem, bet arī pirtniekiem, SPA speciālistiem, masieriem, kosmētiķiem, manikīra meistariem un citiem skaistumkopšanas speciālistiem, kas pakalpojumus nodrošina nošķirtās vietās pēc principa 1+1.

Jau vēstīts, ka valdība lēmusi valstī no pirmdienas izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 6. decembrim. Covid-19 pandēmija turpina izplatīties, tāpēc valstī tiek ieviesti stingrāki veselības drošības pasākumi, vienlaicīgi garantējot iedzīvotāju piekļuvi pakalpojumiem pamatvajadzību nodrošināšanai.

Izprotot ārkārtējās situācijas pasākumu ietekmi uz ekonomiku un sabiedrību kopumā, vienlaikus tiek strādāts pie atbalsta mehānismu izstrādes darba devējiem, darba ņēmējiem un tām iedzīvotāju grupām, kuras visvairāk skars vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!