Foto: LETA

Nevaram naivi domāt, ka Eiropā notiekošais mūs neskar, drošības situāciju Eiropas Savienībā (ES) un Latvijā komentēja bijušais Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.

Viņš norādīja, ja Latvija ir saistīta ar ES un attiecīgi visas problēmas, kas notiek citās Eiropas pilsētās, skar arī mūs.

"Negribu nevienu baidīt, bet arī mums ir jābūt uzmanīgiem. Nevaram būt naivi un domāt, ka tas mūs neskar," teica Rekšņa un pauda pārliecību, ka ES drošības iestādes strādā savu iespēju robežās un dara visu iespējamo, lai preventīvi apkarotu terorisma draudus.

Savukārt vaicāts par Latvijas drošības iestāžu sagatavotību cīņā pret terorisma draudiem, Rekšņa atzina, ka cilvēki Latvijas drošības iestādēs ir apmācīti un zina, kas ir jādara. "Tajā pašā laikā ir jāsaprot, ka valsts drošība nav atkarīga tikai no drošības iestāžu darba," norādīja Rekšņa.

Kā ziņots, acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 128 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Apšaudes notikušas vismaz septiņās dažādās Parīzes vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!