Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa pēc tikšanās ar premjeru Einaru Repši nolēmis rakstīt atlūgumu, jo viņu neapmierina premjera piedāvātais amats Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP). To aģentūrai sacīja Rekšņa.
Viņš norādīja, ka viņam nav svarīgs amats, "bet darbs, ko daru". IeVP priekšnieka vietnieka amatu viņš nevēlas ieņemt. Atlūgumu Rekšņa rakstīs pirmajā dienā pēc atgriešanās darbā pēc operācijas.

Rekšņa atzina, ka "situācija Iekšlietu ministrijā nav normāla un domstarpības ar katru dienu pieaug". Tādēļ viņš neuzskata par iespējamu turpināt darbu kopā ar pašreizējo iekšlietu ministru Māri Gulbi.

IeM valsts sekretārs sacīja, ka Repše tikšanās laikā citu amatu viņam nav piedāvājis. Sarunas laikā Rekšņa premjeram arī izstāstījis viņa un iekšlietu ministra domstarpību cēloņus.

Premjers pēc tikšanās ar Rekšņu pie žurnālistiem neiznāca.

Jau vēstīts, ka Gulbis aicināja Valsts civildienesta pārvaldi (VCP) izvērtēt iespēju Rekšņu uz laiku pārcelt darbā ārpus iekšlietu sistēmas, pamatojot to ar vēlmi izvērtēt valsts sekretāra atbildību krimināllietā par informācijas noplūdi. Rekšņa, ja tas notiktu, solīja rakstīt atlūgumu.

VCP pirmdien paziņoja, ka nepiekrīt Rekšņas pārcelšanai.

Pērn Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ierosināja krimināllietu, kurā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, radot smagas sekas, un neizpaužamu ziņu izklāstīšanu apsūdzēta nu jau bijusī IeM Informācijas centra Uzskaites nodaļas priekšniece Vija Jermačenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!