Foto: LETA
Bijušajam Valsts policijas priekšniekam Jurim Rekšņam šomēnes veiktās pārmaiņas Valsts policijas augstākajā vadībā šķiet dīvainas un grūti saprotamas, viņš arī nesaskata to lietderību.

Rekšņa atzina, ka stāsti par rotācijas lietderību viņam šķiet dīvaini. "Ir kaut kādas izmaiņas, cik tās ir lietderīgas - tas nav saprotams," teica atvaļinātais policijas ģenerālis, piebilstot, ka nav saprotams, kāpēc, piemēram, nepieciešamas pārmaiņas Kārtības policijas vadībā, tās līdzšinējo priekšnieku Guntaru Marķitānu ieceļot par Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku.

"Ja kāds nav ticis galā ar saviem pienākumiem, tad lai tā arī pasaka. Droši vien tas ir iemesls, kāpēc taisa tādas dīvainas rotācijas," sprieda Rekšņa.

Viņaprāt, vienīgā loģiskā rotācija ir līdzšinējā Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Andreja Grišina iecelšana Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatā.

Rekšņa atgādināja, ka ne vienmēr labs teorētiķis būs labs skolotājs, un otrādi. Tomēr pati policija turpinās strādāt, kā strādājusi, un to vadības nomaiņa neietekmēs.

Jau ziņots, ka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šonedēļ nolēma veikt policijas augstākā līmeņa priekšnieku rotāciju. Tā VP būs jau otrā augstu amatpersonu nomaiņa pēdējā pusotra gada laikā.

Šāds lēmums pieņemts, lai nodrošinātu labākās prakses pārņemšanu sistēmas ietvaros un novērstu ikdienas rutīnas veidošanos. Tāpat nākotnē plānots ieviest personāla rotācijas sistēmu viena reģiona ietvaros vai starp reģioniem, kas radīs iespēju izprast darba atšķirības starp struktūrvienībām reģionu līmenī, kā arī līdzīgās nodaļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!