Foto: Publicitātes foto

Lai izveidotu vienotu Rīgas ziemeļu kultūrtelpu, Rīgas domes deputāti trešdien, 16. jūnijā, lēma reorganizēt kultūras pils "Ziemeļblāzma" pārvaldības modeli, savukārt VEF Kultūras pilij mainīt nosaukumu.

Lēmums paredz, ka līdz 16. augustam kultūras pils "Ziemeļblāzma" tiek nodota pārvaldīšanai VEF Kultūras pilij. Līdz šim to darīja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

Tāpat tiek mainīts VEF Kultūras pils nosaukums, no 17. augusta to dēvējot par "Ziemeļrīgas kultūras apvienību".

Līdz ar to VEF Kultūras pils kļūs par "Ziemeļblāzmas" saistību, finanšu līdzekļu, krājumu un ilgtermiņa ieguldījumu, kā arī materiālo un nemateriālo vērtību pārņēmēju.

Reorganizētās kultūras iestādes direktoru plānots izraudzīties iekšējā konkursā.

Tāpat domes sēdē deputāti tika informēti, ka vēsturiskie nosaukumi un izkārtnes nekur nepazudīs un tie tiks saglabāti.

Tāpat lēmums paredz, ka pārdēvētajai struktūrai apsaimniekošanā un lietošanā tiek nodota Mežaparka Lielā estrāde un Zaļais teātris, tādējādi apvienojot Rīgas Ziemeļu administratīvajā teritorijā esošos trīs lielākos Rīgas kultūras centrus.

Plānots izveidots visām trim kultūras iestādēm vienotu ekonomiskās darbības, apsaimniekošanas un satura koncepciju.

Tas paredz, ka tiks optimizēta pašvaldības administratīvo resursu izmantošana, izveidojot profesionāļu komandu ar mazāk amatu vietām, bet savstarpēji koordinētu darbību. Katrai ēkai tiks nodrošināts savs saimnieciskais un ēku infrastruktūru apkalpojošais personāls.

Jau vēstīts, ka Mežaparka estrādes apsaimniekošanai šogad nepieciešami 1,7 miljoni eiro.

Savukārt aprēķini par ietekmi uz budžetu 2022. gadā paredz, ka Mežaparka estrādei plānotas izmaksas 679 648 eiro apmērā, savukārt ieņēmumi – 174 548 eiro apmērā, līdz ar to nepieciešama pašvaldības dotācija 502 200 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!