Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Gandrīz nedēļu pēc lielajiem Jēkabpils plūdiem pilsētā daudz kur var redzēt ūdens atzīmes, cik augstu janvāra pali bija kāpuši, – līdz malkas kaudzes pašai augšai, kur nolikta dekoratīva koka sirds, līdz pirts bēniņiem, līdz istabas slieksnim, līdz nama ieejas kāpņu otrajam pakāpienam, līdz klubkrēsla spilvenam, līdz pagraba durvju augšējai malai, līdz "opeļa" jumtam, līdz dzīvojamās mājas logu vidum. Ceturtdien, kā pārliecinājās portāls "Delfi", plūdi lielākoties bija atkāpušies, un tikai tagad var droši teikt – Jēkabpils paglābās no lielas katastrofas. Ja pilsētas aizsargdambis posmā pie Svētā Nikolaja Brīnumdara pareizticīgo klostera nebūtu izturējis, ledus masa burtiski nonestu daļu pilsētas.

Rajons Jēkabpilī starp Daugavu, Tvaika ielu un līdz pat uzņēmuma "Ošukalns" teritorijai vismaz trīs dienas bija kā daļa no upes – vairākas privātmājas, ielas un pagalmi bija ūdens ieskauti. Tagad plūdi ir beigušies, tomēr zem ūdens palikuši mazdārziņi, kas formāli ir jau aiz Jēkabpils pilsētas administratīvās teritorijas. Dobes tur vairs nav redzamas, virs ūdens paceļas sašķiebušās siltumnīcas un dārza būdiņas, pa jauno dīķi peld dažādi atkritumi un saimniecības priekšmeti.

"Man pietiek, es to visu pametīšu, braukšu pie dēla uz Rīgu. Te vairs neko nevar labot," portālam "Delfi" rūgti saka pensionārs Pjotrs, kura mazdārziņš ar visu apbūvi joprojām ir pilnībā applūdis. Viņš dusmīgi cenšas savākt mucas, kurās agrāk tika uzkrāts lietusūdens, bet tagad tās peld pa applūdušo dārzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!