Ceturtdien, pulksten 14.15, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Satekles ielu Rīgā, kur sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka, "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs automašīnas.

Notiek cilvēku evakuācija no blakus esošās ēkas un sagruvušo konstrukciju pārmeklēšana.

Kā "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, negadījumā cietušo nav.


Kā novēroja portāls "Delfi", notikuma vietā strādā vismaz 10 VUGD mašīnas kā arī Valsts policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Aģentūra LETA vēsta, ka kvartāls ap notikuma vietu ir daļēji norobežots. Viena Dzirnavu ielas puse ir slēgta gājējiem, tāpat Dzirnavu ielas posms starp Satekles un Ernesta Birznieka-Upīša ielām ir slēgts satiksmei.

Satekles ielā, kur izvietotas divas sabiedriskā transporta pieturas, gājēju kustība nav ierobežota.

Šajā būvlaukumā notiek nekustamā īpašuma attīstītāja "Linstow Baltic" plānotā Satekles biznesa centra būvdarbi. Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA "Bukoteks".

"Bukoteks" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd uzņēmumam par notikušo nekādu komentāru nav.

"Incidents noticis norobežota būvlaukuma teritorijā ar vienu no būvlaukumā esošajām ēkām. Būvlaukums 2023. gada februārī tika nodots ģenerāluzņēmējam, pamatojoties uz parakstīto būvdarbu līgumu. "Linstow Baltic" no būvdarbu ģenerāluzņēmēja ir pieprasījis detalizētu skaidrojumu par notikušā apstākļiem un iemesliem," "Delfi" norādīja "Linstow Baltic".

Rīgas pašvaldībā "Delfi" uzzināja, ka būvinspektors ir ceļā uz notikuma vietu. Plašāku komentāru plānots sniegt pēc notikuma vietas apsekošanas.

Notikuma vietā izveidots operatīvais štābs, kurā darbojas VUGD, "Latvijas gāzes", Rīgas pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji un būvdarbu vadītājs, informē glābēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!