Foto: LETA

Ap pulksten 22 piektdienas vakarā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils joprojām bija 8,69 metri, vēsta medijs "Jēkabpils Laiks". Medijs arī ziņo, ka AS "Sadales tīkls" uz laiku ir veicis lokālus elektroapgādes atslēgumus 165 klientiem Jēkabpils pilsētā un Jēkabpils novada Ābeļu un Kūku pagastā.

Aģentūra LETA publiskojusi attēlus, kuros plūdu skartā Jēkabpils redzama no putna lidojuma.

"LorencsAirMedia" izveidojis video ar skatu uz applūdušo teritoriju.

Aculiecinieks Rolands jau iepriekš ar "Delfi" dalījās video, kurā redzams ledus kalns pie Jēkabpils dambja, kas pilsētu joprojām sargā no applūšanas.


Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests vēsta, ka piektdien līdz pulksten 18 uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numuru 112 tika saņemti deviņi zvani, kas saistīti ar nepieciešamību palīdzēt iedzīvotājiem, kas atrodas applūstošā teritorijā.

VUGD darbinieki kopumā šajās dienās ar laivu vai glābšanas dēli no applūdušajām teritorijām drošībā nogādājuši 16 cilvēkus, divus suņus un kaķi.

Izsaukumi saņemti uz Salas un Krustpils pagastu, kā arī Pļaviņu un Daugavas ielu Jēkabpilī. Daļa cilvēku, neskatoties uz pastāvošo apdraudējumu veselībai un dzīvībai, no evakuācijas atteikušies.

VUGD brīdina, ka ūdens līmenis var mainīties ļoti strauji, kā rezultātā pat dažu minūšu laikā cilvēks var tikt apdraudēts un pats saviem spēkiem vairs nevar nokļūt drošībā.

Dienests aicina nopietni attiekties pret operatīvo dienestu aicinājumiem evakuēties un to ievērot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!