Šodien Ministru prezidents Einars Repše ("Jaunais laiks") koalīcijas partiju kopīgajās brokastīs paudis atbalstu mežu valsts ministra posteņa izveidošanai, informēja apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats. Premjers norāda, ka jaunais postenis jāveido pašreizējā budžeta ietvaros.
"Šī lieta izskatās samērā droša, ka tāds ministrs ir vajadzīgs," sacīja Grīnblats, skaidrojot, ka meža nozare Latvijai ir ļoti svarīga. Pagaidām gan koalīcija vēl nav vienojusies, kad jaunais ministra postenis varētu tikt ieviests.

Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis sacīja, ka vēl neesot zināms, ar kuru datumu varētu tikt ieviests mežu valsts ministra postenis. Tomēr galvenais esot, ka koalīcijas partijām nav iebildumu par šāda amata izveidi.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā premjers pauda neuzticību Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniekam meža jautājumos Arvīdam Ozolam (Latvijas Zaļā partija) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija ierosināja izveidot valsts mežu ministra posteni.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka viens no ZZS kandidātiem mežu valsts ministra amatam varētu būt Ogres Meža tehnikuma direktors Modris Grantiņš. Brigmanis uzsvēra, ka partija stingri uzstās, lai mežu valsts ministrs nāktu no ZZS.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas mežu valsts ministra postenis bijis Ivara Godmaņa, Valda Birkava, Māra Gaiļa un Andra Šķēles valdībā. Pašreizējā valdībā ir premjera, premjera biedra, 14 ministru, divu īpašu uzdevumu ministra posteņi, bet nav neviena valsts ministra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!