Foto: Publicitātes foto

Jaunizveidotā biedrība "Latvijas attīstībai", kuras viens no dibinātājiem ir politiķis, bijušais Latvijas Bankas vadītājs Einars Repše, saglabās savu statusu, un, ja arī kādreiz taptu partija, tas notiktu ārpus biedrības, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja Repše.

Repšes vēlme dibināt jaunu biedrību, kas izstrādātu priekšlikumus Latvijas ekonomikas attīstībai, medijos plaši apspriesta un saistīta ar vēlmi atgriezties politikā, iespējams, biedrībai vēlāk pārtopot partijā.

"Tas ir pārpratums ‒ šī biedrība nekad nepārtaps par partiju. Biedrība būs biedrība," uzsvēra Repše.

Viņš paskaidroja, ka biedrība veidota, lai būtu atvērtāka nekā šaura politiska partija, lai tajā varētu darboties arī partiju pārstāvji, ja viņi to vēlas, lai uz biedrības organizētajām diskusijām nebūtu problēmu nākt.

"Lai šeit varētu iesaistīties un strādāt arī cilvēki, kuriem kaut kādu iemeslu dēļ pret politiku un partijām ir aizspriedumi. Mēs esam biedrība un būsim biedrība. Pat tad, ja kādreiz nākotnē taps arī kāda partija," sacīja Repše un piebilda, ka partija varētu tapt ārpus biedrības.

Viņš atzina, ka biedrībai kopš tās dibināšanas martā ir paplašinājies biedru loks, taču šis process pašlaik netiek sasteigts.

Repše arī norādīja, ka joprojām ir "Vienotības" biedrs, viņu tas netraucē un viņš arī pašlaik neplāno stāties ārā no partijas, kuras kodols ir paša pirms gandrīz 10 gadiem dibinātais "Jaunais laiks".

Uz jautājumu, vai vēlreiz gribētu būt par premjeru, viņš atbildēja: "Kas attiecas uz manām iegribām, vēlmēm vai ambīcijām ‒ tas lai nu paliek. Laiks rādīs. Taču es esmu jau teicis, ka nebaidos ne no viena darba, kas varētu nākt par labu Latvijai."

Jau vēstīts, ka marta sākumā izveidota biedrība "Latvijas attīstībai", kuras dibinātāju vidū ir Repše, uzņēmēji Olafs Berķis, Valērijs Belokoņs, kā arī "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!