Jaunieceltais finanšu ministrs Einars Repše (JL) atzīst, ka pašlaik tiek apsvērta iespēja palielināt tikai akcīzes likmi tabakai, alkoholam un azartspēlēm, taču nodokļus, kuri var ietekmēt attīstību, nemainīs.
Intervijā LTV piektdien no rīta Repše pauda, ka valdība darīs visu iespējamo, lai nebūtu jāpalielina nodokļi, un "ķersies tiem klāt" tikai, ja tā būs vienīga izeja. Tiesa, jau pašlaik tiek apsvērta iespēja palielināt akcīzi tabakai, alkoholam un azartspēlēm, bet nekam citam.

Repše arī pauda, ka, veidojot budžetu, īpaša uzmanība pievērsta diviem jautājumu blokiem - sociālajiem jautājumiem un attīstības jautājumiem, jo nevar kavēt attīstību, un "cilvēkiem ir jādzīvo, mēs nevaram samazināt pensijas un pavisam mazas algas".

Jaunais finanšu ministrs arī stāstīja, ka valsts palīdzēs uzņēmējiem, sniedzot galvojumus, taču, pēc viņa teiktā galvojumus saņems lielie uzņēmumi, kuri spēj sekmīgi eksportēt savu produkciju, nodarbina daudz cilvēku. Finanšu ministrija konsultēsies ar uzņēmēju organizācijām, izstrādājot kritērijus galvojumu izsniegšanai.

Pašlaik valsts spēj pildīt savas saistības, "varam izdzīvot līdz aprīļa beigām", atzina ministrs, iebilstot, ka sarunas ar starptautiskā aizdevuma sniedzējiem turpinās, un viņš pārliecināts, ka vienošanās tiks panākta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!