Ministru prezidents Einars Repše pēc tikšanās ar vienu no veselības ministra amatam nosauktajiem kandidātiem partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas deputāti Ingrīdu Circeni atzinis, ka Circene ir "viena no labākajiem šī amata kandidātiem", un arī Circene ir pārliecināta, ka tiks izvirzīta veselības ministra amatam.
Ingrīde Circene - labākā veselības ministra amata kandidāte

Repšes padomnieks Dans Titavs pastāstīja, ka šobrīd premjers gaida tikai oficiālu atbalstu Circenes kandidatūrai no Saeimas frakcijas. Circene pauda pārliecību, ka "tur problēmu nebūs", jo frakcija jau iepriekš paudusi atbalstu viņas kandidatūras atbalstam veselības ministra amatā.

Titavs pieļāva iespēju, ka Saeima par Circenes kandidatūru varētu lemt jau nākamnedēļ, norādot, ka tas ir JL Saeimas frakcijas kompetences jautājums.

Uz jautājumu, vai šobrīd Circene palikusi kā vienīgā kandidāte uz ministra posteni, viņa atzina: "Nu, tā es sapratu." Viņa pastāstīja, ka ceturtdienas sarunā ar premjeru viņš interesējies par Circenes plāniem veselības reformā. Viņa pastāstīja, ka pagaidām vēl nav lemts, kad partija viņu oficiāli izvirzīs veselības ministra amatam, kā arī neprognozēja, kad par uzticību viņas kandidatūrai varētu lemt Saeima.

Jau ziņots, ka jau marta beigās JL frakcija par piemērotākajiem kandidātiem izvirzīja Circeni un deputātu ārstu Viesturu Šiliņu. Circenes kandidatūra kā piemērotākā šim amatam nosaukta jau februāra sākumā, kad iepriekšējā veselības ministra Āra Audera demisiju pieprasīja opozīcijā esošā Tautas partija.

Auders no amata šķīrās pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinātās krimināllietas pret viņu par dubultas samaksas iekasēšanu par veiktajām operācijām.

Circene dzimusi 1956.gadā Rīgā, pirms ievēlēšanas par Saeimas deputāti strādājusi par galveno ārsti Aizputes zonālajā slimnīcā. Saeimā Circene ir Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!