Foto: DELFI
Šonedēļ finanšu ministrs Einars Repše (JL) atradīsies darba komandējumā ASV, lai pēc nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas informētu investorus par valdības pieņemtajiem lēmumiem un jaunākajiem notikumiem Latvijā, apliecināja ministra preses pārstāvis Aleksis Jarockis.

Kā zināms, Latvija ir sākusi sarunas ar ārvalstu investoriem par iespējamu valsts parāda obligāciju tirdzniecību starptautiskajā tirgū, iepriekš atzina Repše.

"Ir izteikti dažādi pieņēmumi par to, kāpēc mēs tiekamies ar investoriem. Vēlos skaidri pateikt, ka galvenais šo tikšanos mērķis ir informēt investorus par jaunākajiem notikumiem Latvijā. Mēs vēlamies būt droši, ka viņiem ir pilnīgs priekšstats par mūsu ekonomikā notiekošo," sacījis Repše.

Viņš norāda, ka par mūsu situāciju ir daudz rakstīts, daļa no tā atbilst patiesībai, daļa - mazāk. Latvijai iepriekš ir bijusi laba iespēja piekļūt starptautiskajiem obligāciju tirgiem, un Latvijai patlaban ir obligācijas apgrozībā. "Mums šķita svarīgi komunicēt ar investoriem, lai nodrošinātu, ka viņiem ir visa nepieciešamā informācija, lai pieņemtu lēmumus par investēšanu Latvijas valsts parādā," skaidroja ministrs.

"Mēs to uztveram kā investoru iespēju veikt padziļinātu izpēti par Latviju. Mums šīs tikšanās ir daļa no regulārās komunikācijas investoru attiecību veidošanas ietvarā. Mēs esam lūguši divām investīciju bankām palīdzēt mums veicināt komunikāciju ar tiem investoriem, kuriem ir reāla interese par Latviju un kuri vēlas dzirdēt mūsu stāstu. Līdz šim mums nav bijusi iespēja tieši kontaktēties ar investoriem. Tā kā budžets ir apstiprināts un ir panākts progress reformu programmā, mēs domājam, ka šis varētu būt piemērots laiks, lai sazinātos ar investoriem," sacīja Repše.

Ministrs uzsvēris, ka Latvija uzklausīs, ko saka investori par viņu interesēm saistībā ar Latvijas valsts parādu. "Pēc šīm sanāksmēm mēs izvērtēsim mūsu iespējas, pamatojoties uz gūtajām atsauksmēm. Mēs galu galā ar laiku atgriezīsimies globālajā obligāciju tirgū. Kad tas notiks, ir atkarīgs no tā, ko mums pateiks investori," akcentējis valdības pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!