Foto: edijsfoto.lv
"Faktiski partijas "Jaunais laiks" (JL) valde piecas minūtes pirms JL kongresa no partijas izlēdza arī mani, vismaz tā es kopš šīs sēdes jūtos," tā trešdien īsziņā portālam "Delfi" pauda finanšu ministrs Einārs Repše (JL).

Repše skaidro, ka "man nav un nebūs pieņemama partijas vadības attieksme pret ētiku, demokrātiju un tiesiskumu, ja tā savu šokējošo kļūdu neatzīs un nelabos".

"Valde savu no tiesiskā un ētiskā viedokļa neattaisnojamo lēmumu pieņēma, neskatoties no maniem kategoriskiem protestiem, kā arī pilnā mērā apzinoties, kādas tam var būt sekas attiecībā uz manu darbību partijā. Katrā ziņā situācijas izvērtējumu un labojumu es sagaidu no partijas un tās valdes. Ja partijas vadība uzskata, ka viss ir kārtībā, tad mūsu viedokļi diemžēl atšķiras," pauda Repše, neatbildot uz jautājumiem, kādas tieši būs šī JL valdes lēmuma sekas uz Repšes darbību partijā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka sestdien pirms JL kongresa par partijas disciplīnas pārkāpumiem, kā arī lai partiju apvienībai "Vienotība" nodrošinātu "stabilu un prognozējamu partneri", JL valde ar balsu vairākumu izslēdza no partijas Titavu. Repše uz to reaģēja ļoti asi, pametot JL kongresu un atsakoties no darbības JL valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!