Šogad budžeta ieņēmumi varētu samazināties par aptuveni miljardu latu, un attiecīgi, par tikpat lielu summu vajadzētu samazināt valsts budžeta izdevumus, otrdien žurnālistiem atzina finanšu ministrs Einars Repše.
Viņš pauda, ka pat tādā gadījumā Latvija "knapi knapi" izpildīs Starptautiskā valūtas fonda (SVF) prasības. Latvija arī nevar atteikties no šī izdevuma samazinājuma, jo tad nākotnē valstij būs jārēķinās ar vēl krasāku budžeta samazinājumu.

"Ja mēs neierakstīsimies šajā budžeta samazinājumā, tad nākotnē budžeta samazinājums būs vēl daudz radikālāks un skaudrāks," sacīja Repše.

Viņš atgādināja, ka ministrijām būs jāsamazina savi tēriņi par 20%, 30% un līdz pat 40%, piebilstot, ka 40% samazinājums ir tā robeža, kurā ir jāiekļaujas. Viņš uzsvēra, ka tagad samazinājums nebūs veikts uz atalgojuma, bet uz citu izdevumu rēķina.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) skaidroja, ka vēl joprojām ministrijas var iesniegt savus priekšlikumus budžeta smazinājumam gan 20, gan 30, gan 40% apmērā. Tikmēr līdz gaidāmajiem budžeta grozījumiem, kurus pieņems jūnijā, ministrijām ir uzlikti daži ierobežojumi, kas paredz dažādus ietaupījumus.

Paredzams, ka jau nākamnedēļ valdība sāks izskatīt šī gada budžeta grozījumus, kuri būs jau otrie grozījumi šā gada budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!