Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien nodibināta jauna sabiedriska organizācija "Latvijas attīstībai", par kuras vadītāju kļuvis ekspremjers un bijušais partijas "Jaunais laiks" (JL) līderis Einars Repše, bet dibinātāju vidū ir gan savulaik JL ietekmīgas figūras Edgars Jaunups un Dans Titavs, gan vairāki uzņēmēji, kuri publiski vairākkārt saistīti ar JL un "Vienotības" interesēm.

Starp biedrības dibinātājiem ir Ventspils tranzītbiznesā ietekmīgais Olafs Berķis, baņķieris Valērijs Belokoņs, biodegvielas ražotājs Donāts Vaitaitis, kokrūpniecības giganta "Pata AB" īpašnieks Uldis Mierkalns, vairāku "Vienotības" reklāmas kampaņu autors un reklāmas aģentūras "McCann Erickson Riga" īpašnieks Ainārs Ščipčinskis un ziņu aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks un līdzīpašnieks Agris Strautnieks.Tāpat dibinātāju vidū ir bijusī Repšes kā finanšu ministra padomniece Baiba Fromane.

Biedrības izplatītajā paziņojumā norādīts, ka tās mērķis esot "izveidot plašu un autoritatīvu labēju ideju diskusiju platformu, lai izstrādātu priekšlikumus Latvijas ekonomikas mēķtiecīgai, ilgtspējīgai un dinamiskai attīstībai".

"Mums visiem ir viens mērķis - attīstīta, labklājīga un tiesiska Latvija, tomēr līdz šim mums ir bijis grūti atrast kopīgu valodu, saliedēties un rīkoties. Mēs vēlamies ar lepnumu teikt vārdus "mēs kopā", "no paaudzes paaudzē", "mana ģimene", "mana valsts". Lai meklētu risinājumus, ir dibināta biedrība "Latvijas attīstībai"," klāsta Repše.

Biedrība sola piedāvāt savu redzējumu un risinājumus un aicināt vienoties un rīkoties. "Latvijas elitei, mūsuprāt, ir jāsaprot, ka pienācis laiks izbeigt konfrontāciju un sākt kopīgu darbu Latvijas attīstībai," teikts jauntapušās organizācijas paziņojumā.

Berķis portālam "Pietiek.com" teicis, ka biedrība nākotnē var pārtapt jaunā politiskā partijā, bet viņa attiecības ar līdz šim atbalstīto "Vienotību" tas nemainīšot. "Es nenoliedzu tādu iespēju, ka biedrība var pārtapt partijā. Laiks rādīs. Manu attieksmi pret "Vienotību" tas nekādā veidā neietekmē," sacījis Berķis. Viņaprāt, jaunas partijas rašanās, ja tas tiešām notiktu, obligāti nenozīmētu konkurēšanu ar "Vienotību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!