Aigara Kalvīša (TP) vadītā valdība ir uz izjukšanas robežas, trešdien žurnālistiem paziņojis partijas "Jaunais laiks" (JL) vadītājs Einars Repše.
Viņš norādīja, ka premjers, pārkāpjot koalīcijas līgumu, nepiekrīt, lai rīt no Saeimas darba kārtības tiktu izslēgts jautājums par izlozēm un azartspēlēm.

Šķiet, ka ir sācies Kalvīša valdības gals, žurnālistiem pēc tikšanās ar Kalvīti sacīja JL priekšsēdētājs. Kalvītis žurnālistiem sacīja, ka tās ir emocionālas pārdomas par tehnisku jautājumu.

Repše pauda nožēlu, ka premjers nav piekritis minētā jautājuma izskatīšanu atlikt uz nedēļu, lai varētu saskaņot viedokļus, un tā vietā nolēmis "lobēt azartspēles Rīgā".

"Šis gadījums atstās ļoti nopietnu iespaidu uz klimatu koalīcijā, un izskatās, ka vecie TP niķi ņem virsroku," teica Repše

Kalvītis žurnālistiem skaidroja, ka šobrīd ir jāizšķiras, vai azartspēles kontrolēs valsts vai pašvaldība, un Tautas partija (TP) vēlas, lai šo jomu kontrolē valsts.

Repše uzsvēra, ka azartspēles ir jāierobežo un tāda arī ir bijusi likumprojekta sākotnējā redakcija, taču TP deputāts Mihails Pietkevičs ir "iemetis priekšlikumu", kas izjauc koalīcijas stabilitāti. Repše arī pauda viedokli, ka JL jūtoties piekrāpts, jo pēc TP iniciatīvas projektam ir nobalsota steidzamība, kas prezidentei liedz iespējas to neizsludināt.

Repše akcentēja, ka šis gadījums nepaliks bez ievērības. JL apsvērs visas konsekvences un lems, kā rīkoties tālāk.

Kalvītis uzsvēra, ka diskusija notiek parlamentā par konkrēta likuma izskatīšanu un arī pārējās koalīcijas partijas uzskata, ka likums ir jāskata, "tādēļ nevajag dramatizēt situāciju". Premjers arī norādīja, ka nevar par katru priekšlikumu radīt tik daudz domstarpību un no TP nav bijusi nekāda krāpniecība, kā to min JL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!