Jaunveidojamās partijas "Jaunais laiks" līderis Einars Repše uzskata, ka cīņai pret korupciju valstī jāizveido neatkarīga korupcijas apkarošanas komisija, kurā strādājošajiem būtu lielas pilnvaras, ieskaitot iespēju veikt operatīvo darbību, lemt par kratīšanu, arestiem, nēsāt ieročus, sākt izmeklēšanu, sestdien ziņo laikraksts "Diena".
Kad Repše kļūšot premjers, šādas institūcijas izveide būšot viens no viņa pirmajiem darbiem. Premjers Andris Bērziņš ("Latvijas Ceļš" ) un Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lagzdiņš (Tautas partija) uzsvēruši, ka politiķi jau izšķīrušies par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izveidošanu. Esot jāļauj šai iestādei strādāt.

Pēc laikraksts ziņotā, Repše gan neticot šā biroja darbības efektivitātei, jo tas būs Tieslietu ministrijas pārraudzībā. Viņaprāt, valstī ir vajadzīga viena institūcija, kas nodarbojas ar korupcijas novēršanu. Taču tai esot jābūt maksimāli neatkarīgai un apveltītai ar reālām pilnvarām.

Viņš ir ticies ar Deividu Vollesu, kas ir vadījis Eiropas Savienības PHARE programmu finansu palīdzības īstenotajam korupcijas novēršanas projektam. Volless solījis palīdzēt Repšem, kad viņš nākšot pie varas. Tagadējā valdība viņā neesot ieklausījusies, secinājis Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!