Premjers Einars Repše sola, ka minimālo algu valstī palielinās, bet pakāpeniski, tā - lai varētu nodrošināt nodokļu iekasēšanu un netraucētu uzņēmējdarbības attīstībai. Intervijā Latvijas Radio Repše atzina: "Minimālā alga tiks palielināta pakāpeniski, lai gan gala cipars šobrīd vēl nav zināms."
"Mēs sāksim ar nelieliem pieaugumiem, lai pirmāmkārtām varētu nodrošināt nodokļu iekasēšanu un otrāmkārtām, lai mūsu uzņēmēji arī varētu piemēroties jaunajai sistēmai un tas neizraisītu kādus bankrota draudus, taču gala mērķis mums ir pilnīgi skaidrs.. - mēs gribam sakārtot nodokļu iekasēšnau un jebkurus nelegālos maksājumus izskaust," sacīja premjers.

Pēc Ministru prezidenta teiktā, minimiālai algai ir jābūt samērojamai ar iztikas minimumu un tai ir jābūt reālai.

Viņš arī atzina, ka "minimālā alga, no vienas puses, ir instruments valsts rokās, lai izskaustu aplokšņu algas.., bet, protams, no otras puses, šai minimālajai algai ir jābūt reālai, nedrīkst būt tādas situācijas, ka darba devēji tomēr godīgi maksā nosacīti minimālo algu un cilvēki ir gatavi par šo algu strādāt un pēkšņi valsts administratīvā kārtā liek maksāt viņiem lielāku algu.. Tā nedrīkstētu notikt un šeit mēs ar finansu ministru strādājam", rezumēja Repše.

Premjers vēl piebilda: "Lai uzņēmēji jau šodien plāno pilnu nodokļu nomaksu un, ja gadījumā šie nodokļi šķiet par augstu, kam es vispār varētu piekrist, lai attiecīgi virza uz valdību reālus, pārdomātus priekšlikumus par to, kā tad būtu nodokļu sistēma optimizējama, lai, no vienas puses, uzņēmēji būtu gatavi tos simprotcentīgi maksāt, bet, no otras puses, viņi nesaistītos ar nepārvaramām grūtībām biznesā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!