Premjers Einars Repše šaubās, vai valdībai vajadzētu piešķirt Latvijas Televīzijai līdzekļus Eiropas futbola čempionāta spēļu translācijai, un iesaka televīzijai naudu šim mērķim nopelnīt pašai.
Intervijā radio SWH premjers otrdien norādīja, ka nav nekādu šaubu par translācijas nepieciešamību, taču jādomā, vai to var apmaksāt no valsts naudas.

"Galu galā arī privātās televīzijas translē populārus sporta sasniegumus un pat nopelna ar to, liekot reklāmas. Arī LTV šobrīd vēl aizvien savos raidījumos liek reklāmas. Līdz ar to televīzijai ir visas iespējas nopelnīt uz reklāmas rēķina, " sacīja Repše. Viņš piebilda, ka papildu naudas saņemšana no valsts būtu pat "tirgus kropļošana".

Taču LTV, lūdzot naudu, norāda, ka tā nevar samaksāt par Eiropas čempionāta spēļu translāciju, jo raidīšanas tiesību pirkšanas noteikumi neļauj televīzijai piesaistīt sponsorus un ievietot reklāmu pārraides laikā.

Savukārt Repšes preses sekretāre Kristīne Jučkoviča norādīja, ka premjers atbalsta nepieciešamību nodrošināt spēļu translācijas, taču par iespējām piešķirt tam līdzekļus ir jālemj speciālistiem. Proti, Finanšu ministrijai.

Jau vēstīts, ka LTV pirmdien nosūtījusi vēstuli Finanšu ministrijai (FM) ar lūgumu piešķirt papildu finansējumu 179 300 latu Eiropas futbola čempionāta spēļu pārraidīšanai.

Papildus futbola spēļu raidīšanai LTV veidos arī apskata raidījumus, speciālreportāžas, intervijas, čempionāta kopsavilkumus, tiešraides intervijas no Portugāles ar spēlētājiem, treneriem un futbola speciālistiem, kā arī citas aktualitātes.

Pirmā iemaksa par futbola translēšanu Eiropas Raidorganizāciju apvienībai (EBU) jāiemaksā jau decembrī. Maksājuma summa par raidīšanas tiesībām ir sadalīta trīs daļās, un līdz 5.decembrim LTV jāsamaksā 21 750 latu.

Ja šo grafiku neievēro un līdz noteiktajam datumam summu nesamaksā, raidīšanas tiesību izmaksas būtiski palielinās, kā arī piemēro soda sankcijas, tādēļ "LTV lūdz FM izturēties ar izpratni pret radušos situāciju un rast labvēlīgu risinājumu, piešķirot papildu finansējumu Eiropas čempionāta futbolā translēšanai", teikts vēstulē.

"LTV, apzinoties savu sabiedrisko statusu un pasākuma lielo nozīmi, uzskata par pienākumu šī čempionāta pilnvērtīgu atspoguļošanu iespējami plašākam skatītāju lokam. Šāda veida pasākumi ceļ nacionālo pašapziņu un lepnumu par savu valsti," pausts vēstulē.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbolisti pagājušajā nedēļā Stambulā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Turcijas valstsvienību un nodrošināja tiesības 2004.gadā spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā, pirmo reizi iekļūstot tik nozīmīgu sacensību izšķirošajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!