Neskatoties uz neoficiāli izskanējušo informāciju par atsevišķu partijas "Jaunais laiks" (JL) neapmierinātību ar partijas priekšsēdētāja Einara Repšes darbību, partijas līderis nedomā, ka viņa vadītajā politiskajā spēkā būtu vērojama šķelšanās.
Pēc Repšes vārdiem, viedokļu atšķirība ir JL spēks, nevis vājums. Viņš esot gatavs darīt visu, lai šķelšanos, ja tāda būtu, partijā novērstu, jo JL "paliks vienota un uz attīstību vērsta partija".

Vaicāts, vai pēc mēneša gaidāmajā JL ārkārtas kongresā viņš atkārtoti kandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu, Repše sacīja, ka kandidātus izvirzīs partijas biedri, bet viņš rīkošoties tā, kā būs labāk JL interesēm.

Repše aģentūrai LETA sacīja, ka rīkosies atbilstoši JL interesēm un no "savas uzsāktās darbības un cīņas neatkāpsies". Viņš atzina, ka diskusiju partijā uzskata par svarīgu, jo esot būtiski noskaidrot, ko domā JL biedri un atbalstītāji. Šādā diskusijā tapšot zināms, ko partijas darbā vajadzētu mainīt un uzlabot.

Runājot par JL šoruden iecerēto kongresu, Repše pauda viedokli, ka "partijai ir liels potenciāls", tāpēc nepieciešams sākt sagatavošanos 9.Saeimas vēlēšanām, tai skaitā pārskatot partijas uzdevumus un optimizējot tās struktūru.

Tikmēr atsevišķi JL valdes locekļi, kuri gan negribēja, lai tiktu atklāti viņu vārdi, sarunās ar aģentūru LETA pieļāva, ka partijas ārkārtas kongresā Repšes vietā varētu tikt izraudzīts jauns partijas vadītājs.

Kā stāstīja viens no aģentūras LETA informācijas avotiem, Repše slēgtā valdes sēdē sacījis, ka partiju vada jau četrus gadus, tāpēc esot "gatavs paiet malā", partijas vadības grožus nododot jaunam vadītājam. Tādēļ arī esot pieņemts lēmums rīkot partijas ārkārtas kongresu, lai jaunais partijas vadītājs spētu sagatavot JL nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Neoficiāli ir izskanējusi informācija, ka vairāki JL biedri esot nosūtījuši vēstuli partijas Ētikas komisijai ar lūgumu izvērtēt Repšes darbības biznesā, ievērojamo kredītu ņemšanu vienā bankā un arī greznas jahtas iegādi, tomēr ētikas komisijas pārstāvis Aigars Pētersons aģentūrai LETA sacīja, ka par šādu vēstuli dzird pirmo reizi un nekas tāds neesot saņemts.

Aģentūras LETA aptaujātie partijas un tās valdes locekļi, lūgti komentēt, vai Repšem vajadzētu arī turpmāk vadīt JL, atteicās paust savu viedokli.

Neoficiāli ir izskanējusi informācija, ka JL vadību varētu uzticēt bijušai ārlietu ministrei Sandrai Kalnietei, kura šoruden gatavojas kļūt par JL biedri, taču Kalniete sarunā ar aģentūru LETA šo versiju nosauca par muļķībām un no sīkākiem komentāriem attiecās.

Komentējot izskanējušo informāciju par partijas biedru aicinājumu JL Ētikas komisijai izvērtēt viņa aktivitātes, Repše sacīja, ka to varētu būt rosinājusi plašsaziņas līdzekļos ap viņu saceltā ažiotāža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!