Ministru prezidents Einars Repše ir pārliecināts, ka arī tās sociālās grupas, kurās šobrīd vērojams mazākais atbalsts Latvijas iestājai Eiropas Savienībā (ES) - pensionāri un zemnieki, būs lieli ieguvēji no Latvijas iestāšanās ES.
Šādu viedokli Repše trešdien žurnālistiem pauda pēc tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunājušas nedēļas politiskās aktualitātes un pirmsreferenduma situāciju valstī.

Repše žurnālistiem pauda arī atkārtotu pārliecību, ka Latvijas tauta referendumā atbalstīs Latvijas iestāju ES. "Kad nonāksim pie izlemšanas brīža, tas būs tāpat kā ar Latvijas neatkarību, kad vienoti nobalsojām par, arī šoreiz vienoti nobalsosim par turpmāku Latvijas izaugsmi un pievienošanos Eiropai," viņš sacīja.

Arī Valsts prezidente Vīķe-Freiberga trešdien žurnālistiem pauda pārliecību, ka referenduma rezultāts būs pozitīvs, taču uzsvēra, ka pie tā būs rūpīgi jāstrādā. Viņa atgādināja, ka otrdien tikusies ar Zaļo un zemnieku savienību un aicinājusi savienību aktīvāk uzrunāt savu elektorātu, skaidrojot tos pozitīvos ieguvumus, kurus Latvijas lauksaimnieki gūs ES. Viņa uzsvēra, ka Latvija sarunu laikā ar ES panākusi ļoti izdevīgus nosacījumus lauksaimniecības attīstībai Latvijā un nepieciešams šīs pozitīvās izaugsmes iespējas skaidrot pašiem zemniekiem.

Arī Repše pauda pārliecību, ka "zemnieki un lauksaimnieki tiešām būs lielākie ieguvēji no Latvijas dalības ES, jo lauksaimniecības attīstībai no Eiropas saņems tik lielus līdzekļus, kādus pati tuvākajā laikā noteikti nevarētu atļauties". Premjers atzina, ka nevis valdībai būtu jāpārliecina zemnieki par nepieciešamību iestāties ES, bet pašiem zemniekiem būtu jāskaidro visiem pārējiem par to, cik svarīga ir Latvijas iestāšanās savienībā.

Savukārt par pensionāru stāvokli nākotnē pēc Latvijas pievienošanās ES premjers atzina, ka, valstīm iestājoties ES, labklājības līmenis ceļas un līdz ar to visas iedzīvotāju kategorijas sāk dzīvot labāk. Premjers arī atkārtoti pauda gatavību tikties ar Latvijas pensionāriem, lai runātu par viņu atbalstu ES.

Savukārt komentējot saspringto situāciju valdošajā koalīcijā, premjers uzsvēra, ka koalīcijā spriedzes nav, un atzina, ka darbs pie budžeta veidošanas rit ļoti veiksmīgi un cerīgi, un prognozēja, ka jau drīzumā Latvijas iedzīvotāji jutīs reālus valdības darba pozitīvos rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!