Partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas deputāts Einars Repše atzīst, ka ir pazīstams ar bijušo Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta virsnieku Edgaru Gulbi, kurš iepriekš tika apcietināts uz 30 dienām aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto dedzināšanu.
Piektdien Repše telekompānijai LNT sacīja, ka, vēl būdams Latvijas Bankas prezidents, viņš ticies ar Gulbi, piedaloties ar sprāgstvielām saistītās zemessargu mācībās.

Repše savas un Gulbja attiecības vērtēja kā biedriskas. Viņš sacīja, ka vēlāk ar Gulbi neesot ticies, bet vienīgi "šad un tad Saeimā bijām saskrējušies, viņam pildot dienesta pienākumus."

Repše noliedza, ka JL asā reakcija uz notikumu, kad Gulbis 26.septembrī vests uz iecirkni un pagaidām mīklainos apstākļos uz Salu tilta vai nu izlēcis vai izkritis, vai izgrūsts no policijas automašīnas un pār tilta margām iegāzies Daugavā, varētu būt saistīta ar viņu abu personīgo pazīšanos. "Mūsu asā reakcija bija saistīta tikai un vienīgi ar notikušo faktu," sacīja Repše.

Piektdien laikraksts "Dienas bizness" rakstīja, ka, iespējams, personisku iemeslu dēļ Repše reaģēja uz negadījumu ar Gulbi. "Deviņdesmito gadu nogalē Gulbis izglītoja toreizējo Latvijas Bankas prezidentu Repši par jautājumiem, kas saistīti ar sprāgstvielām un sapiera darbu," laikrakstam atklāja kāda ar tiesībsargājošām iestādēm saistīta persona, kura vēlējās palikt anonīma.

JL deputāti, protestējot pret Organizētās noziedzības apkarošanas biroja darbinieku rīcību aizturētā Gulbja konvojēšanas laikā, 27.septembrī pameta Saeimas plenārsēžu zāli.

Vēlāk partija sasauca preses brīfingu, kurā pauda aizdomas par Gulbja spīdzināšanu pratināšanas laikā un aicināja veikt ekspertīzi, lai noskaidrotu, vai šīs aizdomas atbilst patiesībai.

"Ja ekspertīze šīs aizdomas apstiprinās, JL uzskata, ka [iekšlietu ministram Ivaram] Godmanim (LPP/LC) ir pašam jādemisionē, vai arī viņa atkāpšanās tiks pieprasīta Saeimā," iepriekš sacīja Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!