Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 29.novembrī, partija "Latvijas attīstībai" sasauks kongresu, kurā tiks vēlēta jauna valde. Pašreizējais valdes priekšsēdētājs Einārs Repše par partijas valdes priekšsēdētāju atkārtoti nekandidēs, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Lai ievēlētu jaunu partijas valdi un valdes priekšsēdētāju, formulētu konkrētus nākotnes uzdevumus, sestdien partija sasauks kongresu. Kongresā tiks apstiprināts arī partijas jaunais manifests – vērtību deklarācija, kas iezīmēs "Latvijas attīstībai" ideoloģisko ievirzi turpmākajā darbā.

Kā liecina neoficiāla informācija, pēc kongresa partijai mainīsies valdes priekšsēdētājs, jo Repše atkāroti uz šo amatu nekandidēs. Tāpat iespējamas arī vairākas pārmaiņas valdes sastāvā, ņemot vērā, ka uz šiem amatiem plānota ievērojama konkurence, liecina "Delfi" informācija.

Šobrīd partijas valdē, izņemot Repši, ir vēl astoņi balsstiesīgie – Baiba Fromane, Dans Titavs, Edgars Jaunups, Liene Cakare, Vladimirs Reskājs, Uldis Osis, Edgars Čeporjus un Emīls Jakrins.

Repše pirms kongresa publiski partijas paziņojumā savas turpmākās gaitas nekomentē un norāda, ka "Latvijas attīstība vienmēr būs mūsu prioritāte".

"Labējas un liberālas partijas, kas aizstāv indivīda brīvību un iniciatīvu šobrīd pārdzīvo grūtus laikus arī Eiropā. Par brīvību vienmēr ir jācīnās, un mēs ticam, ka mūsu idejām ir un būs atbalsts Latvijas sabiedrībā. Kopā ar partijas biedriem, kas turpina aktīvi strādāt, kā arī ar no jauna klāt pienākušajiem, turpināsim darbu. Esam gatavi strādāt," norāda Repše.

12. Saeimas vēlēšanās, kas norisinājās šī gada oktobra sākumā, partija ieguva 0,9 % lielu vēlētāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!