"Jaunā laika" līderis Einars Repše aicina Latvijas Pirmo partiju (LPP) atbalstīt trešdienas sarunās piedāvāto valdības modeli un pagaidām nepieļauj LPP izteikto iespēju abu partiju blokam strādāt opozīcijā.
Šlesers nesamierinās ar Ekonomikas ministra posteņa zaudējumu

Savukārt Ainārs Šlesers, komentējot trešdienas sarunas par valdības veidošanu, pieļāva, ka LPP varētu darboties opozīcijā.

"Būšu ļoti noskumis par tādu pozīciju un man liksies, ka tā ir turēšanās pie noteikta krēsla par katru cenu. Tā, protams, ir saprotama pozīcija, bet diez vai varētu atvieglot valdības izveidošanas sarežģīto situāciju," sacīja Repše.

Viņš uzsvēra, ka nepieļauj "labprātīgu palikšanu opozīcijā, jo, tikai esot pozīcijā, iespējams izpildīt vēlētājiem dotos solījumus". Repše arī pauda, ka šāda "palikšana opozīcijā būtu grūti izprotama, īpaši situācijā, kad, šķiet, izdevies rast risinājumu [valdības veidošanai]".

Pēc Repšes domām, palikšanai opozīcijā ir tikai divi iespējamie attaisnojumi - "nepārvarami apstākļi vai pretinieku spiediens".

Repše arī norādīja, ka trešdien notikušajās valdības veidošanas sarunās LPP pārstāvji neizteica kategoriskus iebildumus pret piedāvāto risinājumu. Tādēļ Repše pauda, ka priecātos, ja "Latvijas Pirmā partija var atrast iespēju pieņemt šodien piedāvāto kompromisu vai vismaz izvirzītu konstruktīvus piedāvājumus".

Pēc Repšes un LPP priekšsēdētāja Ērika Jēkabsona tikšanās ar Lembergu iespējamie koalīcijas partneri - "Jaunais laiks", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), LPP un "tēvzemieši" - trešdien vienojās uzticēt "Jaunajam laikam" iepriekš LPP atvēlēto Ekonomikas ministrijas vadīšanu.

ZZS varētu uzņemties Labklājības ministrijas vadīšanu, bet LPP tiktu īpašu uzdevumu ministra reģionālās attīstības un pašvaldību lietās amats. Tāpat LPP varētu uzticēt īpašu uzdevumu ministra posteni sabiedrības integrācijas lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!