Ministru prezidents Einars Repše saņēmis informāciju, ka ir piedāvāts kukulis 5% apmērā no "Latvijas pasta" šķirošanas kompleksa līguma vērtības, lai šo jautājumu neskatītu valdība.
Pēc Repšes teiktā, piedāvāts panākt to, lai valdība nepārskata konkursa rezultātus un līgumu varētu izpildīt.

Šodien valdības sēdē premjers sacīja, ka ir saņēmis šādas ziņas un nodevis tās izvērtēšanai tiesībsargājošajām institūcijām. "Nenoskaidrotas personas par labu nenoskaidrotai personai" prasījušas kukuli 5% apmērā no līguma summas.

Kā ziņots sākotnēji līguma summa bija plānota vairāk nekā 10 miljoni latu, bet vēlāk izmaksas tika samazinātas līdz nedaudz vairāk kā 8 miljoniem latu. No tā izriet, ka kukulis piedāvāts 400 000 līdz 500 000 latu apmērā.

Valdība plāno atbalstīt Satiksmes ministrijas ierosinājumu lauzt šķirošanas kompleksa būvniecības līgumu un izvērtēt "Latvijas pasta" amatpersonu atbildību.

Kā ziņots, šķirošanas kompleksa būvniecības konkursā uzvarēja SIA "NĪA". Arhitektu birojs "Sarma & Norde" vēlāk pārstrādāja šķirošanas kompleksa tehnisko projektu, samazinot celtniecības izmaksas no 10,58 miljoniem latu līdz 8,06 miljoniem latu. Pieskaitot neparedzētos izdevumus 5% apmērā, projekta izmaksas kopumā varētu sasniegt 8,46 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!