Foto: LETA

Ekspremjers un nesen izveidotās biedrības "Latvijas attīstībai" vadītājs Einars Repše plāno atteikties no visiem saviem hobijiem un pilnībā nodoties jaundibinātās biedrības mērķu īstenošanai.

"Es maksimāli samazinu visus savus agrākos vaļaspriekus. Lidmašīna ir pārdota, motocikli tiek pārdoti. Es nevaru atļauties veltīt laiku kādām nenozīmīgām nodarbēm," piektdien LTV raidījuma "100.panta Preses klubs" sacīja Repše.

"Tagad manu dzīvi piepildīs tikai darbs divos nopietnos virzienos un vienīgie vaļasprieki, kas būs palikuši, tas būs saistīts ar sportu un varbūt garīgo atpūtu. Pārējais viss būs virzīts vienam noteiktam mērķim, jo citādi tā izkaisīšanās nav lietderīga," sacīja Repše.

Viņš uzsvēra, ka viņa jaundibinātā biedrībā izstrādās konkrētus priekšlikumus Latvijas ekonomikas attīstībai, ar kuriem arī iepazīstinās vēlāk sabiedrību.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā nodibināta biedrība "Latvijas attīstībai", kuras dibinātāju vidū bez Repšes, Berķa un Belokoņa ir arī "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Repše bija valdības vadītājs no 2002.gada novembra līdz 2004.gada martam, vēlākos gados viņš pildīja arī aizsardzības ministra un finanšu ministra pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!