Premjers Einars Repše (JL) neapstiprina izskanējušo informāciju par iespēju pieprasīt vairāku ministru demisiju un nav plānojis izmaiņas valdības sastāvā, otrdien ziņo laikraksts "Diena".
Pagājušajā nedēļā, saasinoties attiecībām valdības koalīcijā, kuras izraisīja strīdi par budžetu un Latvijas Pirmās partijas (LPP) bažas par nepietiekamo dialogu starp premjeru un partijām, kā arī ministriem, politiskajos kuluāros izplatījās informācija par premjera nodomu pieprasīt piecu ministru demisiju.

Gan valdības partiju politiķi, gan arī opozīcijā esošās Tautas partijas deputāti neatkarīgi cits no cita neoficiāli laikrakstam "Diena" minējuši, ka premjers plānojot pieprasīt satiksmes ministra Roberta Zīles (TB/LNNK), premjera biedra Aināra Šlesera (LPP), savu partijas biedru iekšlietu ministra Māra Gulbja, finansu ministra Valda Dombrovska un reģionālās attīstības un pašvaldību ministra Ivara Gatera demisiju.

Laikraksts atgādina, ka vēlmi izvērtēt ministru darbu un prasīt rezultātus premjers apliecinājis jau jūnija beigās, sakot: “Pamazām ministriem ir jāsāk prasīt rezultāti -M ja kāds tos nespēs nodrošināt un netiks galā ar to, ko no viņa sagaida, es pieļauju izmaiņas ministru sastāvā.”

Budžeta veidošanas neveiksmēs premjers vairākkārt norādīja uz ministru un ierēdņu atbildību, tāpēc vairāki politiķi šādu iespēju uzskatīja par ticamu. Savukārt kāds cits koalīcijas pārstāvis pieļāva, ka “šādas ziņas kāds ir apzināti izplatījis, lai cilvēki kļūst tramīgāki un disciplinētāki”. "Dienas" aptaujātie ministri nekādus mājienus no premjera nebija saņēmuši. Gulbis sacīja, ka, viņaprāt, “katrs valdībā darot savu darbu pēc labākās sirdsapziņas un savas pieredzes ietvaros”.

Šlesers laikrakstam atzina, ka premjeram ir tiesības atbrīvot kādu ministru, taču “ja viņš izteiks nepamatotu neuzticību kādam mūsu ministram, tas nozīmēs arī neuzticību partijai un mēs savu ministru aizstāvēsim”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!