Mēģinājums rīkot gājienu un citas demonstratīvas akcijas pret pāreju uz mācībām latviešu valodā ir "Latvijai naidīgās opozīcijas" lēts triks, lai pievērstu ārzemju žurnālistu uzmanību, tā trešdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Einars Repše.
"Šī ir faktiski Latvijai naidīgās opozīcijas pēdējā "gulbja dziesma", tas ir aizejošo komunistu pēdējais mēģinājums un tam nav nekāda sakara ar rūpēm par bērnu nākotni," uzskata Repše.

Pēc premjera vārdiem, "Latvijas valdība šobrīd domā par visu Latvijas bērnu nākotni, par viņu izglītošanu, lai skolu beidzis jaunietis varētu brīvi konkurēt darba tirgū, un lai, iesaukts Latvijas militārajā dienestā, spētu saprast valsts valodā dotās pavēles".

Kā norādīja premjers, arī daudzi krievvalodīgo bērnu vecāki labprāt sūtot savus bērnus latviešu skolās, zinot, ka tā ir papildu izglītība, kas sniegs lielākas iespējas viņu bērniem.

"Tā kā mēs atzīstam, ka mācību programmas sastāvā jāietilpst matemātikai, vēsturei un humanitārajām zinātnēm, tāpat mēs arī atzīstam, ka katram vidusskolas beidzējam vismaz minimālā līmenī jāprot valsts valoda," sacīja premjers.

Rīgas domē ir saņemts Latvijas krievu mācībvalodas skolu atbalsta asociācijas pieteikums par pasākuma rīkošanu 23.maijā, kad organizācija ieplānojusi protesta gājienu pret krievu mācībvalodas skolu pāreju uz mācībām latviešu valodā 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!