"Rīgas domes jaunizveidotā koalīcija spēlē tos pašus jociņus, ko vienreiz jau izdarīja valdībā ar partiju "Jaunais laiks" (JL)", sacīja JL valdes priekšsēdētājs Einars Repše.
Repše otrdien piedalījās JL Rīgas domes frakcijas sēdē. Rīgas domes priekšsēdētāja Aivara Aksenoka (JL) nomaiņa nepieciešama, lai jaunās koalīcijas partijas "kārtotu savas šeptes", norādīja Repše. Viņš uzskata, ka tam esot jāpieliek punkts un jāstrādā Rīgas interesēs. Repše aicina apdomāties koalīciju un strādāt konstruktīvi.

"JL Rīgas nodaļa un pašvaldības frakcija spriež un strādā, bet koalīcijas partijas rīkojas pēc jau reiz izmēģināta scenārija," sacīja JL valdes priekšsēdētājs. Viņaprāt, tas apliecina, kurš politiskais spēks nodarbojas ar destrukciju.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti otrdien domes priekšsēdētājam Aksenokam iesniedza pieprasījumu par viņa demisiju.

Pieprasījumu parakstījuši 27 pašvaldības deputāti. Viņi pēc likuma "Par pašvaldībām" 65.panta pieprasa atbrīvot no amata Aksenoku. Minētais likuma pants paredz, ka domes priekšsēdētāju, aizklāti balsojot, var atbrīvot no amata, ja to pieprasa vismaz trešā daļa domes deputātu.

Pēc Rīgas domes nolikuma domes priekšsēdētājam ārkārtas domes sēde šī jautājuma izskatīšanai jāsasauc divu nedēļu laikā vai arī jautājums jāizskata kārtējā domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!