Ministru prezidents Einars Repše noliedz, ka viņa palīgs Dans Titavs būtu ietekmējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbību, mudinot biroju ātrāk ierosināt krimināllietu par digitālās televīzijas lietu.
Uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādinātais KNAB priekšnieka vietnieks Valdis Pumpurs televīzijas ziņās aizvadītās nedēļas nogalē stāstīja, ka Titavs prasījis ierosināt krimināllietu par digitālās televīzijas lietu jau augustā, kad vēl nebija savākts pietiekami daudz pierādījumu šādai rīcībai. Tādējādi premjera palīgs, pēc Pumpura vārdiem, mēģinājis ietekmēt šīs lietas izmeklēšanu.

Premjers pirmdien sarunā ar žurnālistiem nevēlējās vērtēt šādus Pumpura izteikumus, jo tie neesot valdības vadītāja uzmanības vērti. Repše gan atzina, ka pirmo reizi dzirdot, ka Titavs būtu KNAB darbību ietekmējis. "Vainot citus ir izplatīts paņēmiens, lai sevi attaisnotu," Pumpura rīcību komentēja premjers.

Savukārt Titavs sacīja, ka ar Pumpuru un citām KNAB amatpersonām ir ticies regulāri. Viņu satraukusi digitālās televīzijas lietas lēnā virzība, un premjera palīgs mudinājis aktīvāk veikt izmeklēšanu.

Titavs uzskata, ka krimināllietu digitālās televīzijas lietā par pašu faktu varēja ierosināt agrāk, nekā to izdarīja KNAB, un tas ļautu izvairīties no vairāku miljonu pārskaitīšanas Maltas firmai.

KNAB pārstāve Diāna Kurpniece sacīja, ka nekādi komentāri līdz dienesta pārbaudes beigām netiks sniegti.

Kā ziņots, novembra sākumā Pumpurs tika atstādināts no amata, jo Satversmes aizsardzības birojs pēc KNAB lūguma sakarā ar dienesta izmeklēšanu liedza viņam pielaidi valsts noslēpumu saturošai informācijai. Pumpuram tiek pārmesta nepietiekama savu padoto darbinieku kontrole darbā ar slepeniem dokumentiem.

Krimināllietu par amatpersonu darbībām digitālās televīzijas ieviešanas projektā KNAB ierosināja 1.septembrī. Lieta ierosināta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un valsts amatpersonu bezdarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!