Partijas "Jaunais Laiks" līderis Einars Repše uzskata, ka 5% barjera Saeimas vēlēšanās ir par zemu un tā būtu jāatceļ, kā arī būtu jāaizliedz Saeimas deputātiem mainīt partijas un frakcijas, ziņo "Latvijas Avīze".
Repše pagājušās nedēļas nogalē tikšanas laikā ar Jēkabpils iedzīvotājiem un kāda iedzīvotāja ierosinājumu Saeimas vēlēšanās partiju sarakstu barjeru no pieciem procentiem pacelt līdz septiņiem procentiem, atbildēja - "Kā naglai uz galvas!"

Pēc Repšes domām, Tautas partija un Pirmā partija visu laiku balansē uz piecu procentu robežas un ka daudzi vēlētāji diezin vai gribētu tādus spēkus atbalstīt, vēl jo vairāk tāpēc, ka tie balstās uz "staigājošām un, kā tautā runā, nopirktām balsīm". "JL" priekšsēdētājs uzskata, ka ne tikai jāpaceļ piecu procentu barjeras latiņa, bet arī jāaizliedz deputātiem "tā brīvi staigāt pa Saeimu" – pāriet no vienas partijas citā.

Uz pārmetumiem, kāpēc "Jaunais laiks" aizgājis no valdības, partijas vadonis atbildēja, ka ne koalīcija, ne valdības vadītājs "nebauda mūsu uzticību". "Vai mēs varam iedomāties, ka Itālijas mafija un Itālijas valdība nosēstos pie viena galda?" jautāja Repše. Un pats atbildēja: "Nevaram!"

Līdzīgi kā pirms 8. Saeimas vēlēšanām Repše stāstīja, ka "mums ir vajadzīga godīga un stabila valdība" un lūdza – "dodiet mums stipru mandātu!"

Repšes atbildes uz daudziem jautājumiem bija filozofiskas, piemēram, "kas meklē, tas atradīs, kas klauvē, tam tiks atvērts".

Šajā rakstā aplūkotais temats šodien plkst. 19.25 tiks apspriests LTV7 informatīvi izklaidējošajā raidījumā "0 pozīcija". Veidojot raidījumu, tiks ņemti vērā "Delfi" lasītāju argumenti, kurus lūdzam paust atsauksmēs pie šī raksta. Par "Delfi" lasītāju iesaisti raidījuma veidošanā plašāk lasiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!