Foto: LETA
Partijas "Republika" Republikāņu atzars paudis atbalstu partijas dibinātājam un līdzpriekšsēdētājam Sandim Ģirģenam un aicinājis viņu turpināt uzsākto darbu partijas stiprināšanā, portālu "Delfi" informēja "Republikas" valdes loceklis Kaspars Ģirģens.

S. Ģirģens šonedēļ ticies ar Republikāņu biedriem un kustības dalībniekiem, lai pārrunātu savu mandātu partijas līdzpriekšsēdētāja amatā.

Kā norādīts paziņojumā medijiem, kustības biedru anketēšanā 94% biedru pauduši savu atbalstu partijas līdzpriekšsēdētājam.

Atbalstu otra partijas līdzpriekšsēdētāja Vjačeslava Dombrovska ierosinājumam uz laiku Ģirģenam pamest partijas vadību atbalstīja vien četri cilvēki, norādīts K. Ģirģena paziņojumā medijiem.

"Republikāņu kustības flangs partijā "Republika" veido lielāko biedru daļu – aptuveni 350 cilvēku, kas iestājās partijā tieši sekojot agrākā iekšlietu ministra Sanda Ģirģena uzsaukumam un aktivitātēm. Līdz ar to kustības aizsācējam un partijas "Republika" dibinātājam un līdzpriekšsēdētājam ir viss vajadzīgais mandāts, lai partijas vadībā turpinātu iesākto kursu par fundamentālu pārmaiņu valstī virzīšanu. Republikāņu balsojums atspoguļo līdzi domājošās sabiedrības daļu un liek uzdot jautājumu, vai aiz sensitīvas informācijas glabājoša tālruņa sāgas netiek novērsta sabiedrības uzmanība no miljonu krāpniecības lietām," norādījis K. Ģirģens.

Kā ziņots, Pēc TV3 raidījuma "Nekā personīga" publicētās informācijas par aizdomām, ka bijušais iekšlietu ministrs Ģirģens arētu būt paturējis amata vajadzībām piešķirto telefonu, iezīmējušās domstarpības partijas "Republika" vadībā.

Kā pauda "Republikas" līdzpriekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis, lai noņemtu aizdomu ēnu, S. Ģirģenam būtu jāaptur savas līdzpriekšsēdētāja pilnvaras partijā.

Kā vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", S. Ģirģenam pēc ministra amata pamešanas 2021.gada jūnijā bija jānodod lietas un arī par valsts naudu pirktais dienesta telefons – nepilnu 1000 eiro vērtais "Apple Iphone XR". Ministrs telefonu vēlējies paturēt sev.

Iekšlietu ministrijas informācijas centrā, kas ir telefona īpašnieks, nav likumīga veida, kā darbinieki izsniegtās ierīces var paturēt privātai lietošanai. Centra priekšniece pēc ministra lūguma mēģinājusi jautājumu atrisināt, lai pēc papīriem telefons skaitītos iznīcināts.

Tiesā Informācijas centra darbinieki stāstījuši, ka no amata pienākumu pildīšanas atstādinātā Informācijas centra priekšniece Līga Lapiņa likusi nokārtot, lai telefons paliktu ministra īpašumā. Viņi pakļāvušies, jo baidījušies iebilst. Informācijas centrs izlēmis Sanda Ģirģena "Iphone" norakstīt kā sabojātu. Lai to nokārtotu, savu roku pielikuši vismaz četri darbinieki, un firma, kas, neredzot aparātu, sagatavoja izziņu, ka tālrunis ir tiktāl bojāts, ka vairs nav remontējams.

Telefons lietiskajiem pierādījumiem neesot pievienots, jo esot pazudis. Kad izmeklētāju lūguši Sandim Ģirģenam atdot ierīci, viņš paziņojis, ka tā, braucot ar motociklu, izkritusi no kabatas.

S. Ģirģens kriminālprocesu uzskata par safabricētu, lai atriebtos viņam un godīgajiem ierēdņiem par to, ka lauzis negodīgu iepirkumu tradīciju Informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!