Foto: LETA

Būvkompānija SIA "Re&Re" pagaidām nekomentēs policijas izmeklēšanas rezultātus Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas lietā, taču sola turpināt sadarbību ar lietas izmeklētājiem.

"Re&Re" pārstāve Ligita Brodiņa norādīja, ka būvuzņēmums līdz šim ir sadarbojies un turpinās sadarboties ar lietas izmeklētājiem un tiesībsargājošajiem dienestiem, kas iesaistīti šajā lietā.

"Respektējot izmeklēšanas intereses, "Re&Re" šodien atturēsies no komentāriem par izmeklēšanu, izvirzītajām apsūdzībām un aizdomās turamā statusu konkrētām personām," uzsvēra Brodiņa.

Viņa arī piebilda, ka "Re&Re" rīcībā nav vairāk informācijas saistībā ar nevienu šīs lietas gaitā veikto darbību par to, kas jau patlaban atspoguļota plašsaziņas līdzekļos.

Jau ziņots, ka Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas lietā policija piemērojusi aizdomās turamā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Ivaram Sergetam, veikala projekta būvekspertīzes veicējam Andrim Gulbim un vēl kādai juridiskai personai.

Šovakar tapa zināms, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas lietā veikala projekta būvekspertīzes veicējam Gulbim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins šodien žurnālistus informēja, ka Zolitūdē sagruvušā lielveikala "Maxima" ēkas projektēšanas laikā saskatāmas rupjas kļūdas, un piebilda, ka izmeklēšana nonākusi līdz tādai stadijai, kad "sākam atzīt cilvēkus par aizdomās turētajiem". Viņš atzina, ka aizdomās turamā statuss piemērots divām fiziskām personām un vienai juridiskai, pret kuru pieņemts lēmums vērst piespiedu līdzekli.

Jau ziņots, ka Zolitūdes projekta - lielveikala un tai blakus esošās daudzstāvu dzīvojamās mājas - attīstītājs bija SIA "Homburg Zolitūde". Dzīvojamo ēku un lielveikalu Priedaines ielā 20 projektēja arhitekts Andris Kalinka no SIA "Kubs", bet tehnisko projektu izstrādāja būvinženieris Sergets, kurš ir vienīgais īpašnieks būvkonstruktoru birojā "HND grupa".

Būvdarbu ģenerāluzņēmējs bija būvfirma SIA "Re&Re". Līgumu par būvuzraudzību Zolitūdes projekta attīstītāji SIA "Homburg Zolitūde" noslēdza ar SIA "CMConsulting", savukārt "CMConsulting" kā būvuzraugu uzaicināja Mārtiņu Draudiņu, kurš nav "CMConsulting" darbinieks. Draudiņš ir nekustamo īpašumu kompānijas "Smart Property" darbinieks, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā. Projekta būvekspertīzi veica Gulbis.

Kompleksa pirmā kārta tika pabeigta 2011.gada nogalē, kad tika atklāts iepirkšanās centrs, kurā galvenais nomnieks bija "Maxima" lielveikals. Ēkas daļa, kurā atradās sagruvušais "Maxima" veikals, piederēja ar "Maxima Latvija" saistītajam SIA "Tineo".

Zolitūdes kompleksa otrās kārtas - 12 stāvu dzīvokļu kompleksa - celtniecība tika sākta 2013.gada maijā. Uz lielveikala jumta bija plānots ierīkot apzaļumotu zonu. Šo darbu laikā tad arī 2013.gada 21.novembrī notika traģēdija, kad dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Valsts policija uzreiz pēc traģēdijas sāka kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!