Valsts policija pēc Zolitūdes traģēdijas ne reizi nav nopratinājusi uzņēmuma "Re&Re" valdes priekšsēdētāju un līdzīpašnieku Aināru Pauniņu, otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Atsaucoties uz laikraksta rīcībā esošajiem Zolitūdes krimināllietas dokumentiem, izdevums norāda, ka Pauniņam bijis "saudzēšanas režīms" – Valsts policija pēc traģēdijas viņu nav nopratinājusi, vismaz lietas materiālos neviens nopratināšanas protokols nav atrodams.

Savukārt citu "Re&Re" līdzīpašnieku, uzņēmuma valdes locekli Didzi Putniņu liecinieka statusā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes vecākā inspektore Oksana Bobroviča pirmoreiz nopratinājusi nedēļu pēc traģēdijas – 28. novembrī. Vēl reizi Putniņš joprojām liecinieka statusā ticis nopratināts 2014. gada 31. martā, un abās pratināšanas reizēs "Re&Re" valdes loceklis lielākoties uzskaitījis dažādas personas, kuras varētu būt atbildīgas par notikušo, pašas būvkompānijas vadības atbildību būtībā nepieminot. Kā noprotams no protokoliem, šādi jautājumi arī nav tikuši uzdoti.

Laikraksts arī vērš uzmanību uz Valsts policijas attieksmi pret iespēju arestēt būvkompānijas mantu. Saskaņā ar izmeklēšanas materiāliem tikai vairāk nekā gadu pēc Zolitūdes traģēdijas procesa virzītāja, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes izmeklētāja Ingūna Kisiele ir vērsusies Zemgales priekšpilsētas tiesā ar ierosinājumu uzlikt arestu SIA "Re&Re" mantai.

Izmeklētāja bija lūgusi tiesu arestēt būvuzņēmuma kontus un 34 transportlīdzekļus, taču izmeklēšanas tiesnese Sandra Groza lūgumu 2015. gada 4. februārī noraidījusi kā nepietiekami pamatotu, un vēlāk izmeklētāja šo lēmumu pārsūdzējusi Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājai. Arī šī pārsūdzība tika noraidīta.

Valsts policijas vadība laikrakstam atteikusies sniegt skaidrojumu saistībā ar procesa virzītājas rīcību, neatbildot arī uz to, kas tieši un kādā veidā panāca vienošanos, ka Pauniņš kā SIA "Re&Re" oficiālais vadītājs netiek nopratināts.

"Lieta patlaban atrodas iztiesāšanas procesā, un Valsts policija nav procesa virzītāja, tādēļ komentārus par notikušās pirmstiesas izmeklēšanas gaitu un tajā veiktajām procesuālajām darbībām Valsts policija nesniedz," norādīja policijas vadība.

2013. gada 21. novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!