Foto: Pexels.com
Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) pieejamas klīniskā psihologa valsts apmaksātas konsultācijas reto slimību pacientiem gan klātienē, gan tiešsaistē, liecina slimnīcas mājaslapā pieejamā informācija.

Pie klīniskā psihologa var vērsties nomāktības un trauksmes gadījumā, kā arī tad, kad ir tikko diagnosticēta reta slimība un ir apjukums, šoks un neziņa par nākotni. Klīniskais psihologs konsultē reto slimību pacientus psiholoģisku, emocionālu, uzvedības grūtību gadījumos un sniedz ilgstošu atbalstu.

Lai saņemtu valsts apmaksātu konsultāciju, nepieciešams uzrādīt dokumentu, kas apliecina, ka esat retās slimības pacients (reto slimību pacienta ID karte/ speciālista nosūtījums vai izraksts ar retās slimības jeb ORPHA kodu).

Slimnīcā ir pieejami šādi konsultāciju laiki: pirmdienās un trešdienās no pulksten 10 līdz 11, kā arī ceturtdienās no pulksten 14 līdz 15.

Lai pieteiktos konsultācijai, slimnīca aicina zvanīt Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas centra reģistratūrai pa tālruni 67069791 laikā no pulksten 8 līdz 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!