Foto: Pixabay
Otrdienas pēcpusdienā atjaunota elektroapgāde ap 2900 "Sadales tīkla" klientu Rēzeknē, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Bojājums elektrotīklā notika ap pulksten 9.45 no rīta.

Lielākajai daļai klientu elektroapgāde tika atjaunota jau īsi pirms pulksten 12, bet īsi pēc pulksten 15 tā tika atjaunota visiem pārtraukumā iesaistītajiem klientiem.

Elektroapgāde traucēta bija Atbrīvošanas alejas, Brīvības, Pulkveža Brieža, 18. novembra ielas apkaimē.

Kā vēlāk noskaidrojis uzņēmums, bojājums bijis 10 kV (kilovoltu) kabeļlīnijā, kas noticis nesaskaņotu rakšanas darbu ietekmē, ko veicis vietējais uzņēmums.

AS "Sadales tīkls" aicina saimniecisko darbu veicējus, plānojot rakšanas darbus, tos savlaicīgi saskaņot ar "Sadales tīklu", iegūstot rakšanas darbu atļauju. To var ērti izdarīt interneta vidē.

Saskaņojot darbus, "Sadales tīkls" pārbaudīs, vai darbu teritorijā neatrodas kabeļlīnijas un atkarībā no vajadzības uz darbu laiku organizēs elektroapgādes pārtraukumu konkrētā līnijā.

Šādi darbu veicēji parūpēsies par personīgo drošību, kā arī izvairīsies no riskiem pēkšņi traucēt elektroapgādi simtiem vai pat tūkstošiem apkārtējo klientu, kuru vidū var būt ne vien dzīvojamās mājas un biroji, bet arī slimnīcas, luksofori u.c. sabiedriski nozīmīgi objekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!