Foto: LETA

Piektdien, 29. jūlijā, Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, notiks Latgales reģionālā diskusiju par visaptverošo valsts aizsardzību, lai sekmētu sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Kā norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), šajā reģionālajā diskusijā tiksies Latgales reģiona sabiedriskās domas līderi, lai pārrunātu iespējas iesaistīties valsts aizsardzībā un vēlamo rīcību dažādās krīzes situācijās, aicinot ar šo informāciju dalīties savā lokā.

"Mums ir jābūt zinošiem un sagatavotiem, lai stātos pretī dezinformācijai, kiberdrošības riskiem un citiem iespējamiem izaicinājumiem, kopā sekmējot sabiedrības saliedētību un stiprinot Latvijas drošību," pauž Pabriks.

AM parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece, citi nozares vadības pārstāvji un eksperti klātesošos informēs par aktuālajiem drošības izaicinājumiem, Ukrainas kara un Krievijas īstenotās politikas ietekmi uz reģiona drošību, Nacionālo bruņoto spēku attīstību, gatavību reaģēt uz apdraudējumiem, Zemessardzes lomu un iesaisti krīzes situācijās, iespēju piedalīties rezervistu apmācībā un Valsts aizsardzības dienesta ieviešanu, norādīja ministrijā.

Tāpat aizsardzības nozares pārstāvji ar semināra dalībniekiem pārrunās to, kā atpazīt dažādus hibrīdā apdraudējuma veidus un iesaistīties valsts aizsardzībā, kā arī izspēlēs scenārijus dažādām krīzes situācijām valsts apdraudējuma pārvarēšanā, ar kurām var saskarties iedzīvotāji, pašvaldības un valsts.

Diskusijā piedalīsies Latgales reģiona uzņēmēji, pašvaldību un izglītības iestāžu, nevalstisko un reliģisko organizāciju, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Līdzīgas diskusijas šogad maijā un jūnijā jau notika Kurzemē un Zemgalē, kā arī šādu diskusiju plānots organizēt Vidzemē, turpinot ieviest visaptverošo valsts aizsardzību un sekmējot visas sabiedrības iesaisti dažādu krīžu plānošanā un pārvarēšanā, uzsvēra AM.

Visaptveroša valsts aizsardzība ir noteikta kā viena no valdības prioritātēm, kas paredz stiprināt aizsardzības spējas sasaistē ar valsts un sabiedrības gatavību pašorganizēties un pārvarēt krīzes, akcentēja ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!