Foto: LETA

Rēzeknē neplāno organizēt atsevišķus autobusu reisus pasažieriem ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, sacīja SIA "Rēzeknes autobusu parks" valdes priekšsēdētāja Svetlana Smule.

Viņa stāstīja, ka pašlaik šādas vajadzības nav. Turklāt ir reisi, kuros netiek sasniegta pašlaik maksimāli noteiktā ietilpība.

"Laikā, kad bija slēgti reisi un ietilpība bija 50%, cilvēki izvēlējās citas iespējas," atzina Smule, piebilstot, ka daļa pasažieru arī tagad turpina izmantot privāto transportu, arī kooperējoties ar paziņām un kaimiņiem.

Sākoties mācību gadam, pasažieru skaits ir palielinājies, taču joprojām ir reisi, kuros pasažieru nav daudz.

Uzņēmuma vadītāja atklāja, ka problēmu ar epidemioloģiskās drošības noteikumu ievērošanu pilsētas autobusos nav, un sejas aizsargmaskas lieto gan vadītāji, gan pasažieri.

Pārvadātājs gan izjūt vadītāju trūkumu, taču tas saistīts ar darbinieku novecošanos. Pēc Smules paustā, jauni cilvēki nevēlas strādāt par autobusu vadītājiem zema atalgojuma dēļ un izvēlas braukt darba meklējumos uz ārzemēm.

LETA jau ziņoja, ka sabiedriskajā transportā pasažieru skaita maksimālā ietilpība palielināta līdz 80% līdzšinējo 65% vietā, savukārt komerciālo maršrutos pārvadātājiem, kā arī valstspilsētu pārvadātājiem būs ļauts organizēt pārvadājumus, kuros uzņems pasažierus tikai ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem.

To paredz valdībā otrdien atbalstītie grozījumi Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!