Foto: F64

Ārkārtējās situācijas laikā braukšanas maksas atvieglojumi Rēzeknes sabiedriskajā transportā iedzīvotājiem netiks atcelti, kā arī maršrutu un reisu skaits netiks samazināts, informēja pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Rēzeknes satiksme".

Uzņēmums uzskata, ka reisu skaita samazināšana palielinātu cilvēku skaitu autobusos un veicinātu drūzmēšanos, jo arī ārkārtējā situācijā ir iedzīvotāji, kuriem jādodas uz darbu, savukārt iedzīvotāju plūsma autobusos, līdz ar stingrāku ierobežojumu ieviešanu, tāpat ir samazinājusies. Viņi arī skaidroja, ka vairākas reizes dienā katrs autobuss tiek dezinficēts un iedzīvotāji tiek aicināti ievērot distanci.

Braukšanas maksas atvieglojumu atcelšana veicinātu arī skaidras naudas apriti, kas savukārt veicina šofera un iedzīvotāju kontaktu, uzskata pārvadātājs.

"Rēzeknē ir pietiekami daudz cilvēku, kam braukšanas maksas atvieglojums ir nepieciešams, lai nokļūtu uz darbu arī ārkārtējā situācijā, un mēs nevēlāmies pieļaut scenāriju, ka šādas krīzes laikā iedzīvotāji paliek bez šī atbalsta. Mēs sekojam līdzi statistikai un redzam pasažieru plūsmas samazinājumu, no kā var secināt, ka šobrīd sabiedrisko transportu izmanto cilvēki, kam tas patiešām nepieciešams," komentēja Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Jau vēstīts, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Satiksmes ministrs aicinājis pašvaldības atbildīgi izvērtēt iespēju atteikties no braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas, īpaši tāpēc, lai mazinātu vīrusa apdraudētākās grupas, piemēram, senioru, inficēšanās iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!