Foto: F64
Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki Rēzeknē no sadūmojuša dzīvokļa izglābuši vienu cilvēku, portāls “Delfi” uzzināja VUGD.

Pulksten 9.49 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzekni, kur no daudzstāvu dzīvojamā mājā dzīvokļa loga nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka daudzdzīvokļu mājās dzīvokļa virtuvē uz plīts pannā deg bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,05 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 10.07 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD atgādina, ka nepieciešams ievērot piesardzību gatavojot vai sildot ēdienu, kā arī neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sausā zāle, krūmāji, kases aparāts un galds.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja gulbim, kuram mugurā bija ieķēries makšķerēšanas āķis, Liepājā un Daugavpilī atbrīvoja kaķus, kas bija iestrēguši zem automašīnas motora pārsega, Talsos kaķi nocēla no koka, bet Rīgā atbrīvoja putnu, kas bija iesprūdis ventilācijas šahtā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!