Foto: Scanpix
Pamatojoties uz Darba likuma 54. pantu un 56. panta otro daļu, Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Saskaņas centrs") izdevis rīkojumu, ar kuru šā gada 7. janvāris, kad Ziemassvētkus svin pareizticīgie un vecticībnieki, noteikts par brīvdienu.

Atbilstoši mēra rīkojumam, Rēzeknes domes administrācijas struktūrvienībām, iestādēm, kā arī nozaru pārvaldēm šo dienu ir atļauts izmantot kā brīvdienu, kura būs jāatstrādā vēlāk.

"Rēzeknē dzīvo daudz pareizticīgo un vecticībnieku, daži no viņiem strādā arī pilsētas domē un tās struktūrvienībās, tāpēc jau tradicionāli pieņemam lēmumu par brīvdienas izsludināšanu, lai svinētu pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus," rīkojumu pamato Rēzeknes mērs Bartašēvičs.

"Delfi" jau vairākkārt ziņojis, ka Bartaševiča pārstāvētais "Saskaņas centrs" gadu no gada aktualizē jautājumu par to, lai oficiālas svētku dienas statuss tiktu piešķirts arī 7. janvārim, kad Ziemassvētkus svin pareizticīgie un vecticībnieki. Līdz šim mēģinājumi panākt svētku dienas statusa piešķiršanu pareizticīgo Ziemassvētkiem ir bijuši neveiksmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!