Foto: LETA

Rēzeknes pilsētas dome ceturtdien nolēma par 10-20% palielināt algas pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu pārvaldītājiem.

Algu palielinājums tika pamatots ar to, ka kapitāldaļu pārvaldība uzliek papildu pienākumus, kā arī paredz ierobežojumu amatpersonai pēc šo pienākumu izpildes pārtraukšanas ieņemt amatus konkrētajās kapitālsabiedrībās.

No 1. marta pašvaldības Kultūras un tūrisma centra direktora un Sporta pārvaldes vadītāja algas palielinātas par 10% jeb 204 eiro un sasniedz 2243 eiro pirms nodokļu nomaksas, savukārt Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītāja atalgojums palielināts par 20% jeb 408 eiro un sasniedz 2447 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Tāpat ar 1. martu pilsētas izpilddirektora atalgojums saistībā ar kapitāldaļu turētāja pienākumiem palielināts par 15% jeb 351 eiro un sasniedz 2691 eiro pirms nodokļu nomaksas. Izpilddirektors pārstāv piecas pašvaldības kapitālsabiedrības.

Sēdē vairākkārt tika uzsvērts, ka par ar šo atalgojuma palielinājumu Rēzeknes pilsētas izpilddirektora alga nesasniegs normatīvajos aktos noteiktā algu intervāla zemāko robežu jeb minimumu. Šim amatam noteiktais algas intervāls noteikts no 3380 līdz 4949 eiro.

Rēzeknes pilsētas pašvaldība ir kapitāldaļu turētāja deviņās kapitālsabiedrībās. Saskaņā ar pašvaldības izpilddirektora rīkojumiem Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sporta pārvaldei uzticēta SIA "Olimpiskais centrs Rēzekne" kapitāldaļu pārvaldīšana un pārvaldes vadītājam nodotas kapitāla daļu turētāja pārstāvja lēmumu pieņemšanas tiesības.

Kultūras un tūrisma centram uzticēta SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" kapitāldaļu pārvaldīšana un Kultūras un tūrisma centra direktoram nodotas kapitāldaļu turētāja pārstāvja lēmumu pieņemšanas tiesības.

Pilsētvides un attīstības pārvaldei nodota SIA "Rēzeknes Slimnīca" un SIA "Rēzeknes Satiksme" kapitāldaļu pārvaldīšana un pārvaldes vadītājam nodotas kapitāldaļu turētāja pārstāvja lēmumu pieņemšanas tiesības.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 11.panta pirmo daļu, pašvaldību amatpersonām mēnešalgu nosaka, ņemot vērā amata vērtību - atbildības līmeni un sarežģītību - un konkrētās amatpersonas individuālās kvalifikācijas, kompetenču un darba snieguma līmeni, nepārsniedzot attiecīgajam amatam likumā noteikto mēnešalgu grupas intervāla maksimumu, teikts domes lēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!