Foto: LETA

Rēzeknē reģistrēts Dienvidāfrikas Covid-19 paveida klasteris ar dažiem gadījumiem, informējot par jaunākajiem datiem saslimstības ar Covid-19 rādītājos Latvijā, piektdien, 26. martā, valdības sēdē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Kā atklāja Perevoščikovs, viens klasteris ir reģistrēts Rīgā, kā arī piektdien jaunākā informācija liecina, ka vēl viens klasteris ar dažiem gadījumiem ir arī Rēzeknē.

"Savstarpēji šie klasteri nav saistīti," sacīja Perevoščikovs.

Kā portālam "Delfi" paskaidroja SPKC pārstāve Ilze Arāja, šobrīd kopā ir seši laboratoriski apstiprināti inficēšanās gadījumi ar šo paveidu. Pieci no šiem gadījumiem ir Rēzeknē, bet viens Rīgā.

Iepriekš bija ziņots, ka Latvijā atklāts viens Dienvidāfrikas Covid-19 paveida gadījums. Šis vīrusa paveids ir lipīgāks, liecina līdzšinējie pētījumi.

Kā liecina Perevoščikova rīcībā esošā jaunākā informācija par Covid-19 paveidu izplatību Latvijā, šīs nedēļas testētajos paraugos Lielbritānijas Covid-19 paveids atklāts 57% gadījumu. Jāmin, ka nedēļas sākumā tie bija 50%.

Iepriekš ziņots, ka ar Dienvidāfrikas Covid-19 paveidu saslimušais nav ceļojis un inficēšanās apstākļi pagaidām nav noskaidroti, tāpēc epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās, portālu "Delfi" informēja SPKC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!