Rēzeknes neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijas darbinieki nosūtījuši vēstuli Veselības ministrijai, aicinot paaugstināt darba algu, noteikt operatīvā dienesta statusu ārstiem un šoferiem, kā arī ieviest civiltiesisko apdrošināšanu.
Rēzeknes neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijas darbinieki aicina noteikt 400 latu darba pamatalgu pēc nodokļu nomaksas, 35 stundu darba nedēļu, kā arī darba stāžā ieskaitīt visus neatliekamajā palīdzībā nostrādātos gadus.

Šoferi atgādina, ka viņu darbs ir pakļauts daudziem vides riskiem, tāpēc citās Eiropas Savienības dalībvalstīs neatliekamajā medicīniskajā palīdzībā strādājošie tiek labāk atalgoti un viņiem noteikta īsāka darba nedēļa.

"Ātro" darbinieki arī aicina paredzēt operatīvā dienesta statusu šoferiem un mediķiem. Patlaban tikai automašīnai ir piešķirts šāds statuss, bet automašīnas vadītājiem tāda nav. Šāda statusa piešķiršana autovadītājiem nozīmē citu atalgojumu, sociālās garantijas un apdrošināšanu.

Ja šoferu prasības netiks pildītas, tiek pieļauta iespēja protestēt.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļā aģentūru LETA informēja, ka ministrijā izveidotā darba grupa, kas izstrādā pamatnostādnes par cilvēkresursu attīstību veselības aprūpē, izskatīs arī iespēju noteikt operatīvā dienesta statusu neatliekamās palīdzības brigādēm.

Jau ziņots, ka visu medicīnas darbinieku darba algas iecerēts paaugstināt nākamā gada 1.jūlijā, atsevišķām veselības aprūpes darbinieku grupām algas netiks paaugstinātas atsevišķi. Mediķu darba algu paaugstināšanai tiks piešķirta daļa no veselības aprūpes krīzes risināšanai atrastajiem 34,5 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!