Foto: LETA

Attiecībā uz sociāli nelabvēlīgos apstākļos dzīvojošajiem rēzekniešiem šajās pašvaldību vēlēšanās notika masveida balsu pirkšana, šodien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēdē apgalvoja Latvijas Reģionu apvienības, partiju "Latvijas attīstībai" un "Alternative" kandidātu saraksta iesniedzējs Vjačeslavs Dubovskis, konkrēti gan nevienu identificējamu gadījumu neminot.

Viņš skaidroja, ka pēc pārrunām ar vairākiem cilvēkiem iegūta informācija par vairāku ēku iedzīvotāju balsu pirkšanu, kas dzīvo sociāli nelabvēlīgos apstākļos. Par to informētas tiesībsargājošās institūcijas, bet Dubovskis pagaidām nezina, kāda ir bijusi šo iestāžu reakcija.

Politiķis arī, ejot pa ielu, esot sastapis cilvēkus, kuri nav atklājuši, par ko nobalsojuši, taču paskaidrojoši, ka to darījuši "ne par brīvu". Ņemot vērā šo piemēru, kandidāts neredz problēmas speciālajiem dienestiem atrast "simtiem" šādu gadījumu. Viņš norādīja, ka kāda žurnāliste runājusi ar daudziem šādiem cilvēkiem, kas arī ir ticis uzfilmēts.

Rēzeknes vēlēšanu komisijas pārstāve sēdē norādīja, ka šādu gadījumu izvērtējums ir tiesībsargājošo iestāžu ziņā. Līdzīgi CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa norādīja, ka CVK kompetencē nav veikt vērtējumu iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem.

CVK pirmdien noraidīja četru Rēzeknes domes vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstu iesniegto sūdzību par 3.jūnija Rēzeknes domes vēlēšanu rezultātiem. Iepazīstoties ar sūdzības saturu, uzklausot sūdzības iesniedzēju pārstāvi un Rēzeknes vēlēšanu komisijas ziņojumu, vēlēšanu komisija secināja, ka sūdzībā minētie argumenti nav pamatoti un Rēzeknes domes vēlēšanu rezultāti nav atceļami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!