Foto: LETA

Vladimira Lindermana iecere par Latgales autonomiju ir nereāls plāns, intervijā aģentūrai LETA norāda Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC).

Viņš ir pārliecināts, ka pēc Latgales autonomijas nav nekādas vajadzības. "Akcijas iniciatoriem vispirms vajadzēja aizbraukt uz Latgali un pajautāt tās iedzīvotājiem, vai viņiem autonomija ir vajadzīga," uzskata Rēzeknes mērs.

Neesot skaidrs arī, ko Lindermans ar to Latgales autonomiju domā, kādas priekšrocības reģionam, viņaprāt, tā autonomija dos.

"Personīgi es nekādas autonomijas priekšrocības neredzu. Eiropas Savienības fondus Latgale pati nekad nedalīs, jo Briselei visa Latvija ir viens reģions," saka Bartaševičs. Atdalīties no Latvijas Latgalei arī neesot nekādas jēgas, jo tik mazi valstiski veidojumi nav dzīvotspējīgi.

"Latgales atdalīšanai nav ekonomiska pamata, politisku iemeslu es arī neredzu. Atbalstu Latgales autonomijas idejai cilvēkos es arī neredzu. Attieksme pret autonomijas ideju drīzāk ir negatīva," uzsver Rēzeknes mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!