Foto: LETA

Nākamā valdība tiks veidota ar "Saskaņas centra" līdzdalību, prognozēja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC).

"Mēs politikā sēdēsim ilgi, bet ne opozīcijā. SC ir dzīvotspējīga partija, laiks to ir pierādījis. SC laika gaitā ir modificējusies, bet nav mainījusi savu galveno mērķi - konsolidēt sabiedrību. Tas ir mūsu spēks. Mēs gribam draudzēties ar visiem politiskajiem spēkiem, bet, protams, neziedojot savus principus. Principi ir ļoti vienkārši: Latvijā visi cilvēki ir līdztiesīgi, jāciena visi, jāveido solidāra sabiedrība. Šis mērķis un lozungs ir ļoti dzīvotspējīgs, tāpēc arī SC ir dzīvotspējīgs. Es neredzu pat draudus, ka tuvākajā nākotnē SC varētu zaudēt kaut daļu savu vēlētāju. SC atbalstītāju loks tikai palielināsies," ir pārliecināts Rēzeknes mērs.

Bartaševičs atzina, ka pat neticējis, ka SC kādreiz vadīs Rīgu, bet tas tomēr notika. Tagad vairs neesot iespējams SC ignorēt, un tas nebūšot iespējams arī pēc 12.Saeimas vēlēšanām. Ja Nils Ušakovs (SC) nākamajās pašvaldību vēlēšanās gūs pārliecinošu uzvaru un turpinās vadīt Rīgu, ja Rēzeknes un citu pilsētu vadībā būs SC pārstāvji, tad nekas cits neatliks kā aicināt SC valdībā, ir pārliecināts Bartaševičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!